Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Paça Çorbası Tarifleri > Mantar Çorbası (19 adet - 5,530,163 defa bakıldı)

Mantar Çorbası


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Acı Çorba Tarifleri
Balık Çorbası Tarifleri
Balkabağı Çorbası Tarifleri
Biber Çorbası Tarifleri
Brokoli Çorbası Tarifleri
Buğday Çorbası Tarifleri
Ciğer Çorbası Tarifleri
Domates Çorbası Tarifleri
Düğün Çorbası Tarifleri
Ekmek Çorbası Tarifleri
Ekşi Çorba Tarifleri
Et Suyu Tarifleri
Etli Çorba Tarifleri
Ezme Çorba Tarifleri
Ezogelin Çorbası Tarifleri
Fasulye Çorbası Tarifleri
Havuç Çorbası Tarifleri
Ispanak Çorbası Tarifleri
İşkembe Çorbası Tarifleri
Kabak Çorbası Tarifleri
Karnabahar Çorbası Tarifleri
Kereviz Çorbası Tarifleri
Konsome Tarifleri
Kruton Tarifleri
Köfteli Çorba Tarifleri
Köy Çorbası Tarifleri
Kremalı Çorba Tarifleri
Kuşkonmaz Çorbası Tarifleri
Lahana Çorbası Tarifleri
Makarnalı Çorba Tarifleri
Mantar Çorbası Tarifleri
Mercimek Çorbası Tarifleri
Mısır Çorbası Tarifleri
Nohutlu Çorba Tarifleri
Paça Çorbası Tarifleri
Pancar Çorbası Tarifleri
Patates Çorbası Tarifleri
Patlıcan Çorbası Tarifleri
Peynirli Çorba Tarifleri
Pırasa Çorbası Tarifleri
Pirinç Çorbası Tarifleri
Sarımsak Çorbası Tarifleri
Sebze Çorbası Tarifleri
Şehriye Çorbası Tarifleri
Soğan Çorbası Tarifleri
Soğuk Çorba Tarifleri
Süt Çorbası Tarifleri
Tarhana Çorbası Tarifleri
Tavuk Çorbası Tarifleri
Tavuk Suyu Tarifleri
Terbiyeli Çorba Tarifleri
Yayla Çorbası Tarifleri
Toyga Çorbası Tarifleri
Yoğurt Çorbası Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Mantar Çorbası

Hiç Kimse
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771
Şehir: Bahçelievler/ANKARA
Kısa URL: https://ml.md/lc1177
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2006
4,449 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı küçük doğranmış KÜLTÜR MANTARI
6 su bardağı et suyu
1 adet soğan
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt

Küçük doğranmış soğan yağda hafifçe sarartılır. Un konur, birkaç kez karıştırılır.
Yıkanıp küçük doğranmış mantar ve et suyu ilavesiyle pişirilir.
Sofraya alınmadan süt ilave edilir.

Not: Mantar, faydalı bir besindir. Ancak tabiatta bulunan mantarların zehirsiz olanını ayırdetmek çok zordur. Bu bakımdan mutlaka KÜLTÜR MANTARI kullanmalıdır.


ML® Mantar Çorbası için tıklayın




Mantar Çorbası

Hiç Kimse
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771
Şehir: Bahçelievler/ANKARA
Kısa URL: https://ml.md/lc2615
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2006
3,188 defa indirildi / yazdırıldı




1 kutu mantar konserve
1 küçük soğan
3 yemek kaşığı un
3 su bardağı su
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı margarin
Karabiber
Tuz

Mantarlar ve soğanlar ufak ufak doğranır. Daha sonra kızdırılmış yağın içinde hafif kızartılır. Üzerine un ilave edip 1-2 dakika devamlı kavrulur. Suyunu ve sütünü ilave ettikten sonra tuzu biberi ilave edilir ve kaynayana kadar karıştırılır, altı kısılır ve 10 dakika devamlı pistikten sonra corba hazır.


ML® Havuçlu Mantar Çorbası için tıklayın



Fotoğraf "lezzet sepeti" tarafından gönderildi. 18.11.2019


Mantar Çorbası

Hiç Kimse
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771
Şehir: Bahçelievler/ANKARA
Kısa URL: https://ml.md/lc2616
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2006
3,778 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım kilo mantar
Bir baş soğan
1 yemek kaşığı margarin
1 kahve fincanı un
Yeteri kadar tuz
Yarım kahve kaşığı pul biber
Bir ufak kutu krema

Derince bir tencerede yağ hafifçe kızdırılır. İnce ince doğranmış soğan, temizlenip yıkanmış ve dörde bölünmüş mantar, un, tuz ve biber 1-2 dakika hızlı hızlı çevrilir. Üzerine yavaş yavaş 1,5 litre su ilave edilir. Bu arada karıştırmaya devam edilir. Kayamaya başlayan çorba 15-20 dakika daha kaynatılır. Ilındıktan sonra krema ilave edilir.

Not: Arzuya göre üzerine taze kaşar rendelenebilir.


ML® Mantar Graten için tıklayın



Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 02.01.2024


Mantar Çorbası

beyazgölge
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.01.2009
Mesajlar: 32
Kısa URL: https://ml.md/lc33042
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2009
2,705 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr. mantar
30 gr. margarin
1 büyük soğan
1 litre et suyu
tuz
karabiber
40 gr. un
1/2 kap yoğurt

Mantarları ayıklayıp yıkayın. Kalın dilimler halinde kesin. Margarini kızdırın. Mantarları içinde kızartın. Sonra ayıklanmış ve yemeklik olarak doğranmış olan soğanı ilave edip birlikte kavurun. 5 dakika kısık ateşte pişirmeye devam edin. Sonra ısıtılmış olan et suyunu ilave edin. Tuz, karabiber ekin ve 15 dakika kaynatın. Unu, soğuksu ile karıştırıp çorbaya katın. 7 dakika daha pişirin. Sonra yoğurdu ilave edin. Karıştırın. Ocaktan alın. Çorba tabaklarına dağıtıp servis yapın.



Mantar Çorbası

im
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159
Şehir: Balgat
Kısa URL: https://ml.md/lc80088
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2012
1,955 defa indirildi / yazdırıldı




250 gram taze mantar
1 adet limon suyu
1 çorba kaşığı yağ
2 litre et suyu
1 su bardağı süt
2 kahve fincanı un
1 tatlı kaşığı tuz

Mantarları bol suda yıkayınız, bir tabağa çıkarıp üzerine limon suyu döküp iyice karıştırınız.
Bir tencereye yağı koyup kızdırınız. Mantarları ilâve ederek 1 dakika mantarı kavurunuz.
Et suyunu ilâve edip kaynatınız. Küçük bir kapta süt ile unu iyice karıştırıp kaynamakta olan mantara karıştırarak yediriniz.
Tuzunu ilâve edip ağır ağır 30 dakika pişirip servis yapınız.


Fotoğraf "tarifsiz tarifler" tarafından gönderildi. 25.08.2018


Mantar Çorbası

babafingo
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 04.03.2017
Mesajlar: 25
Şehir: Rize
Kısa URL: https://ml.md/lc123594
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2017
952 defa indirildi / yazdırıldı




https://multicooker.com

Mantar 300 gr
Patates 400 gr
Havuç 150 gr
Soğan 100 gr
Su 2 Lt
Bitkisel Yağ 20 ml
Tuz (isteğe göre)
Baharatlar

Mantar ve sebzeler 1 cm'lik küpler şeklinde kesin. Çok fonksiyonlu pişiricinin içine ayçiçek yağı dökün. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu KIZARTMA, pişirme süresini 10 dakika olarak ayarlayın. "Başlat" tuşuna basın. Geri sayım başladıktan sonra hazneye havuç ve soğan koyun. Çalışma modu bitene kadar kapağı kapatmadan hafiften karıştırarak pişirin. "İptal/Isıtma" tuşuna basın. Çok fonksiyonlu pişiricinin içine geri kalan malzemeleri koyun, su tuz, baharat ekleyin ve karıştırın. Kapağı kapatın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu ÇORBA pişirme süresini 40 dakika olarak ayarlayın. "Başlat" tuşuna basın. Çalışma modu bitene kadar pişirin.



Mantar Çorbası

hümaşa
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.01.2014
Mesajlar: 42
Şehir: Erzincan
Kısa URL: https://ml.md/lc140125
Gönderme Tarihi: 29.Oca.2019
598 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

8-9 adet kültür mantarı
1 adet küçük kuru soğan
1 su bardağı süt
1 litre sıcak su
2 yemek kaşığı un (tepeleme)
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Karabiber
Tuz
Üzeri için:
Tereyağı
Kırmızı biber

Mantar çorbası yapımı için öncelikle mantarları yıkayıp çok minik doğrayalım.
Soğanı çok ince doğrayıp sıvıyağda çevirelim.
Mantarları da ekleyelim ve az sulanana kadar kavuralım.
Unu ekleyelim bir iki daha çevirelim.
Karabiberi ekleyelim ve sıcak suyu ekleyip kaynadıktan sonra oda sıcaklığındaki sütü ekleyip kaynara çıkana kadar karıştıralım.
Çorba kaynamaya başladıktan sonra 10 dk pişirelim ve altını kapatıp tuzunu atalım.
Mantar çorbasını servis ederken tereyağı ve kırmızı biberle hazırladığımız yağı üzerine gezdirelim. Lezzetli Mantar Çorbası servise hazır.



Mantar Çorbası

deneysel
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.02.2019
Mesajlar: 24
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc140641
Gönderme Tarihi: 19.Şub.2019
544 defa indirildi / yazdırıldı




400 gram mantar
1 çorba kaşığı limon suyu
3 çorba kaşığı zeytinyağı
3 diş sarmısak
2 çorba kaşığı un
3 su bardağı et suyu
1 su bardağı süt
1 kutu (200 ml) krema
Karabiber
Pulbiber
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
Çekilmiş karabiber
Kıyılmış dereotu

Mantarları yıkayıp, kıyın. Kararmaması için içinde limon suyu bulunan bir kaba alın. Zeytinyağı, kıyılmış sarmısak ve limon suyundan çıkardığınız mantarı tencereye alıp, suyunu çekene dek pişirin. Un ilave edip, unun kokusu gidene kadar kavurun. Et suyu, süt ve krema ekleyip kaynamaya bırakın. Mantarları hafif dişe gelecek şekilde blenderden geçirin. Karabiber, pulbiber ve tuz ekleyip ocaktan alın. Üzerine karabiber serpip, dereotu ile servis yapın.



Mantar Çorbası

hacercorum
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.02.2018
Mesajlar: 53
Şehir: Çorum
Kısa URL: https://ml.md/lc141445
Gönderme Tarihi: 24.Mar.2019
736 defa indirildi / yazdırıldı




10 adet kültür mantarı
6 su bardağı su
2 diş sarımsak
1 çay bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Yarım adet limon
Süslemek için:
Maydanoz

Önce mantarların saplarının ucunu düzeltip, iyice yıkayın. İnce doğrayarak, içinde limon suyu bulunan suda 10 dakika kadar bekletin. Böylece mantarlar kararmayacaktır.
Tencereye suyu ya da et suyunu alın. Mantarları ekleyerek 30 dakika kaynatın. Derin bir kasede unu yoğurtla ezip, çorbanın suyundan ekleyerek ılıştırın. Bu karışımı yavaş yavaş kaynayan tencereye karıştırarak katın. 10 dakika kadar sonra incecik kıyılmış sarımsakları ekleyin, 5 dakika daha ateşte tutup ocaktan alın.
Çorbanın servisine yakın kırmızı pul biberi eriyen tereyağında kavurun. Kaselere aldığınız çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın.

Not: Kararmaması için mantarları limonlu suda haşlayın.



Mantar Çorbası

adım dilek
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 11.03.2020
Mesajlar: 39
Şehir: Malatya
Kısa URL: https://ml.md/lc149222
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2020
348 defa indirildi / yazdırıldı




300 gram kültür mantarı
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
3 su bardağı su
1 adet limon
1 tatlı kaşığı tuz

Mantarlı güzelce yıkayıp temizleyin.
Ardından küp küp doğrayıp tencereye alın.
Üzerini geçecek kadar su ilave edin. Limon suyunu da ekleyip mantarları güzelce haşlayın.
Farklı bir tencerede tereyağını eritin. Unu da ilave edip kavurun.
Unun rengi değişince sütü ekleyin.
Daha sonra su, karabiber ve tuz ilave edin.
Mantarları da süzüp ekleyin ve kaynayana kadar pişirin.



Mantar Çorbası

gezmece
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 26.11.2020
Mesajlar: 21
Şehir: Zonguldak
Kısa URL: https://ml.md/lc154507
Gönderme Tarihi: 01.Arl.2020
230 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

9-10 adet kültür mantarı
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı un
1 diş sarımsak
1 küçük kuru soğan
1 su bardağı süt
5 su bardağı su
Karabiber
Tuz

Mantarları limonlu suyun içine doğruyoruz. Tereyağını eritip zeytinyağı ekliyoruz ve mantarları sote ediyoruz. Soğan, sarımsağı ve unu ilave ediyoruz. Biraz kavurup suyunu ekliyoruz. Kaynayınca bir bardak süt ekliyoruz. Ocaktan inmeye yakın tuzunu koyuyoruz.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 21.10.2022


Mantar Çorbası

raziye hoşgör
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.12.2020
Mesajlar: 42
Şehir: İskenderun Hatay
Kısa URL: https://ml.md/lc155636
Gönderme Tarihi: 23.Oca.2021
269 defa indirildi / yazdırıldı




15 kültür mantarı
1 soğan
2 diş sarımsak
2 kaşık un
1 bardak süt
1 litre sıcak su
Sıvıyağ
Karabiber
Tuz

Soğan ve sarımsakları küçük küçük doğrayıp sıvıyağ koyduğunuz tencerede kavurun. Doğranmış mantarları tencereye alıp sularını salmasını bekledikten sonra un ilave edip karıştırın. Sıcak su ekleyip kaynattıktan sonra sütü ilave edin. O da kaynayınca 10-15 dakika daha kısık ateşte pişirip karabiber ve tuzunu da ekleyin, ocaktan alın.



Mantar Çorbası

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc156079
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2021
248 defa indirildi / yazdırıldı




300 Gram Mantar
6 Yemek Kaşığı Un
11-12 Su Bardağı Su
1 Su Bardağı Süt
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
Tuz

Mantarlar yıkanıp doğranır.
Tereyağıyla birlikte suyunu çekene kadar kavrulur, un koyulup biraz da öyle kavrulur.
Su koyduğumuzda topraklanmaması için, mantarlar soğumaya bırakılır.
Soğuyunca, su ve süt ilave edilir.
Kaynadıktan sonra bir 15 dakika daha kaynatılır, en son tuz ve karabiber ekilir.
Mantar Çorbası hazır.

Not: Kültür mantarları yerine kayın, kestane de kullanabilirsiniz. Çorbayı pişirirken sıcak su yerine etsuyu da kullanabilirsiniz. Sevdiğiniz baharatlardan da ekebilirsiniz.


Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 11.06.2021


Mantar Çorbası

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc158330
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2021
346 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı mantar
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
3 su bardağı su
1 adet limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz

Mantarları haşlayın ve siyah suyunu süzün. Derin bir tencerede yağı kızdırıp önce unu sonra sütü ekleyin. Krema kıvamı elde edeceksiniz. Bu aşamada mutlaka tel çırpıcı ya da blender kullanın. Ardından mantarları süzüp üzerlerine 1 limonu sıkın. Hazırladığınız sütlü karışıma limonlamış mantarları ekleyip karıştırın. Çorbanın tuzunu da attıktan sonra su ekleyerek pişmeye bırakın. Kaynadıktan sonra 2 dakika daha pişirin.



Mantar Çorbası

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc163766
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2022
228 defa indirildi / yazdırıldı




250 gram kültür mantarı
1 adet kuru soğan
1 diş soyulmuş taze sarımsak
1 yemek kaşığı ile un
1 yemek kaşığı ile tereyağı
1 yemek kaşığı ile ayçiçeği yağı
2 su bardağı ile süt
3 su bardağı ile su
1 çay kaşığı ile tuz
1/2 çay kaşığı tane çekilmiş karabiber

Bol suda yıkayarak, kuruladığınız mantarları küçük küpler halinde doğrayın. Kuru soğan ve sarımsağı ince ince kıyın.
Tereyağını ve ayçiçeği yağını bir tencerede kızdırın.
İncecik kıydığınız kuru soğan ve sarımsağı rengini alana kadar kavurun.
Dilimlenmiş mantarları ilave ettikten sonra suyunu salmaması için yüksek ateşte kavurma işlemine devam edin.
Unu ekleyerek ve renk alıp, kokusu çıkana kadar kavurma işlemine devam edin.
Tuz ve tane çekilmiş karabiberi ilave edin.
Ardından; azar azar sütü de ekleyerek, çorbanızı hızlı bir şekilde karıştırmaya devam ederek unun topaklanmasını önleyin.
Çorbanın suyunu ilave ettikten sonda ise; aralarda 10 dakika kadar karıştırarak kaynatın.
Kıvamını alan çorbanızı damak zevki arzuya göre doğranmış maydanoz ilave ederek sıcak olarak servis edin.



Mantar Çorbası

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc163983
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2022
146 defa indirildi / yazdırıldı




1 paket mantar (400 gr.)
2 kaşık un (tepeleme)
1 yemek kaşığı tereyağı
3-4 diş sarımsak
2 su bardağı süt
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Karabiber

Bir tencerede 2 kaşık un 2-3 dakika kavrulur, hatta ocak kapatıldıktan sonra da tencerenin ısısında un pembeleşmeye yaklaşana kadar çevrilir.
Sonra un soğuması için çukur bir kaba alınır.
Bu arada mantarlar sudan geçirilir ve sap kısımları biraz kesilip, ince ince doğranır.
Aynı tencereye tereyağı konur ve mantarlar ilave edilir. Önce suyunu salıp, sonra da mantarlar yumuşayıncaya kadar ara ara karıştırılır.
Ardından 3 bardak su ilave edilir. Sarımsaklar rendelenir, tuz eklenir.
Soğuyan una 2 bardak süt katılır ve tel çırpıcı ile çırpılır, bu karışım da yavaş yavaş çorbaya ilave edilir.
Tüm malzeme karıştırılır, kaynamaya başladıktan 1-2 dakika sonra ocaktan indirilir.
Kıvam koyu olursa süt ya da su ile inceltilir.
Servis esnasında karabiber ekilir.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 24.10.2022


Mantar Çorbası

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc167480
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2022
232 defa indirildi / yazdırıldı




400 gram kültür mantarı
1 su bardağı süt
3,5 su bardağı su
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
Karabiber
Tuz

Mantar çorbası için öncelikle mantarlı güzelce yıkayıp temizleyin.
Daha mantarları ince ince doğrayın.
Tereyağını tencerede eritin.
Üzerine mantarları ilave edin ve suyunu salıp çekene kadar kavurun.
Mantarlar kavrulunca üzerine un ekleyip kavurmaya devam edin.
Daha sonra suyunu ekleyip karıştırın. Orta ateşte ara ara karıştırarak pişirin.
Kaynayınca kısık ateşe alın ve sütünü ilave edinç
Son olarak karabiber ve tuzu da ekleyip bir taşım daha kaynatın.
Dilerseniz üzerine ince doğranmış dereotu ekleyerek servis edebilirsiniz.



Mantar Çorbası

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc168099
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2022
311 defa indirildi / yazdırıldı




10 adet mantar
4 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1 litre sıcak su
1 su bardağı süt
Yarım çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber


İlk olarak mantarları ve soğanları güzelce yıkayın ve küçük küçük doğramaya başlayın.
Ardından bir tavaya alın. İçine yağ döktükten sonra güzelce kavurmaya başlayın.
Mantar ve soğanlar renk değiştirene kadar kavurmaya devam edin.
Sonra unu ilave edelim ve unun kokusu çıkana kadar kavuralım.
Bir taraftan karıştırırken bir taraftan da suyumuzu ekleyelim ve orta ateşte çorbamızı kaynamaya bırakalım.
Çorba kaynadıktan sonra üzerine baharatları ilave edelim.
Son olarak, üzeri için tereyağını bir tavada pul biber ekleyip kızdıralım.



Mantar Çorbası

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc171729
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2023
206 defa indirildi / yazdırıldı




200 gram mantar
Yarım adet soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı un
Yarım su bardağı süt
Tuz
Karabiber

Küçük bir tavada unu süt ile karıştırın.
İçerisine baharatları koyun ve krem kıvamını alana kadar karıştırın.
Bir tencereye mantarları iri iri kesip ekleyin.
Küp küp kestiğiniz soğanları koyup kavurun.
Üzerine bardak su koyun ve terbiyeyi yavaş yavaş boşaltın.
İyice karıştırın. 30 dakika boyunca ardından köpüren kısmı çıkarın.







Mantar Çorbası Tarifleri Paça Çorbası Tarifleri



(19 adet Mantar Çorbası 5,530,163 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort