Kısa URL: https://ml.md/lc131785
Gönderme Tarihi: 08.Şub.2018
629 defa indirildi / yazdırıldı
500 gr mantar
1 adet soğan
2 adet domates
4 adet sivri biber
2 adet defne yaprağı
3 diş sarımsak
Toz
Karabiber
Sıvı yağı
Üzeri İçin:
Kaşar rendesi
Mantarları iyice yıkayıp kurulayalım.
İnce ince doğradığımız soğanı ve sarımsakları sıvı yağda kavuralım.
Üzerine ince ince doğradığımız mantarları ilave edip kavuralım.
Sonra ince ince doğradığımız biberleri ilave edip kavuralım. Daha sonra kabuklarını soyup ince ince doğradığımız domatesleri ilave edip kavuralım.
Son olarak kuzu, karabiberi ve defne yaprağını ilave edip 2 dakika kavuralım.
Hazırladığımız mankarlı karışımı güveçlere paylaşkıralım.Üzerlerine kaşar peyniri rendesi serpelim.
Önceden ısıtılmış 180° fırında kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirip servis yapalım.
500 gr Kestane Mantarı
1 adet soğan
2 adet domates
4 adet sivri biber ya da çarliston
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tutam maydanoz
Tuz
Karabiber
Mantarların kabuklarını soyun ve limonlu suda bekletin. Mantarlar beklerken küçük küçük doğranmış soğanı ve kıyılmış sarımsağı sıvı yağ ile birlikte erittiğiniz tereyağında kavurun. Çok ince olmayacak şekilde doğranmış mantarları tavaya alın. İnce doğranmış biberleri de tavaya alın ve kavurmaya devam edin. Kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesi de ilave edin. Tuz ve karabiberi de ilave ettikten sonra kavurarak pişirin. Hafif sulu bir kıvam aldığında mantarlı harcı küçük güveç kaselerine paylaştırın. Üzerine kaşar rendesi serpin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Servis sırasında ince kıyılmış maydanoz ile süsleyin.
Not: Acı seviyorsanız mantarlı harca kırmızı acı biber doğrayabilirsiniz.