|
Mantar Izgara |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1430 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc179630
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2024
66 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Kg Mantar
1 adet Limon
1 fincan zeytinyağı
Tuz
Kırmızı Biber
Mantarlar iyice temizlenip, sapları kesilir. Kesik yerlere tuz serpilerek kızgın ızgaraya dizilir.
Zeytinyağı, tuz ve isteğe göre acı yada tatlı kırmızı biber bir karışım haline getirilip, ortadaki çukur yere yerleştirilir.
Mantarlar gevreyip, tatlı bir renk alıncaya kadar pişirilir.
Servis tabağında düzgün sıralanarak sıcak sıcak sunulur.
|
Izgara Mantar |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc62740
Gönderme Tarihi: 24.Nis.2011
4,704 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr büyük mantar (yıkanıp kurulanmış ve sapları ayıklanmış)
60 gr (4 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı tereyağı (eritilmiş)
1 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
30-60 gr (2-4 çorba kaşığı) sarımsaklı tereyağı
Önce ızgaranızı orta sıcaklıkta kızdırınız. Ateşe dayanıklı bir cam kabı 1 tatlı kaşığı yağla hafifçe yağlayınız.
Mantarları, çukur kısımları üstü gelecek biçimde tepsiye dizip, hamur fırçasıyla üstlerine 2 çorba kaşığı tereyağı sürünüz. Üstlerine tuz ve biber serpiniz.
Tepsiyi ızgaraya sokup 5 dakika pişirdikten sonra, mantarları çevirip, üstlerine kalan 2 çorba kaşığı eritilmiş yağı sürdükten sonra 5 dakika daha, mantarlar yumuşak ve hafif pembe olana kadar pişiriniz.
Tepsiyi ızgaradan çıkarıp, her mantarın içini yaklaşık 1 çay kaşığı sarımsaklı tereyağıyla doldurunuz.
Tepsiyi yeniden ızgaraya sokup 1-2 dakika, yağ eriyene kadar pişirerek servis ediniz.
Not: Sarmısaklı yağla doldurulmuş ızgara mantarlar, sebzelerle yada kızarmış ekmeğin üstünde ordövr olarak servis edilir.
|
Mantar Izgara |
|
zafira
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.02.2007
Mesajlar: 276
|
Kısa URL: https://ml.md/lc13569
Gönderme Tarihi: 04.May.2007
2,924 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 iri mantar
100 gram tereyağı
1 demet maydanoz
1 limon
yeteri kadar zeytinyağı
yeteri kadar karabiber
yeteri kadar tuz
Aynı irilikte ve herbiri iki avuç kadar iri mantarlardan altı tane seçin. Şemsiye gibi olan başlıklarını saplarından ayırın. Saplardan, alt taraflarındaki topraklı bölümlerini kesip atın. Sonra ıslak ve sert bir bezle ovun. Yıkadıktan sonra iyice kurutun ve yalnız sap bölümlerini yukarıdan aşağı üçer dilime bölün. Bir ızgarayı kuvvetli kömür ateşine oturtun. Ateşten 6-7 santim yükseklikte bulunacak ızgara kızınca mantar dilimlerini ve şapkalarını fırçayla zeytinyağına bulayıp ızgaraya oturtun.
Mantarların her iki yanı kızarınca bunları dikkatle bir servis tabağına yerleştirin.
Bir metrdotel salçası hazırlayın ve sıcak mantar dilimlerinin üzerini bu salçalarla süsleyerek servis yapın.
|
Mantar Izgara |
|
Karakol
Editor
Kayıt: 10.11.2005
Mesajlar: 157 Şehir: Emek/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc6971
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2006
4,448 defa indirildi / yazdırıldı
|
350 gram iri kültür mantarı
6 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 demet maydanoz
tuz
karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Mantarların üzerindeki çamur ve toprakları elinizle ovarak temizleyin. Iyice yıkayın, saplarını yuvarlak kısımlarını zedelemeden parmaklarınızla hafifçe bastırıp ve döndürerek çıkartın. Soğuk suya atın. Maydanozu yıkayın, sap ve dallarını ayıklayın ve yapraklarını ince ince kıyın. Sarmısakları ayıklayın, havan veya el presinde ezin, maydanoza katın. Sarmısakları maydanoza tuz, karabiber ve zeytinyağını ilave edin ve karıştırın. Sudaki mantarları çıkartın, ters çevirip içlerindeki suyu boşaltın, bir küçük kaşık yardımı ile içlerini sarımsaklı maydanozla doldurun. Üzerlerine kırmızı pul biber ekin ve fırının üstten ızgarasında yumuşayıncaya kadar pişirin. Mantarların içine sarımsaklı maydanoz yerine peynir, dereotu veya kaşar peyniri de koyabilirsiniz.
|
|