Kısa URL: https://ml.md/lc2622
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2006
2,458 defa indirildi / yazdırıldı
MALZEMELER
4 kişilik
2 paket taze mantar
½ tatlı kaşığı tuz
2 adet yumurta
1 su bardağı un
sıvı yağ -kızartmak için
1 su bardağı galeta unu
bir tutam karabiber
Sosu için :
biraz ekmek içi
1 diş sarımsak
biraz soğuk süt
HAZIRLANIŞI
Mantarı 3-4 defa yıkayıp bir süzgece alın ve suyunu süzdükten sonra bir kapta tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın. Yumurtayı küçük bir kapta hafifçe çırpın. Mantarları önce una sonra yumurtaya sonra da galeta ununa bulayın. Üzerlerini kapatacak kadar bol ve kızdırılmış sıvı yağda 4 dakika kadar altın sarısı oluncaya dek kızartın. Servis edin. Yanına da sarımsakla ekmek içini dövüp, içine biraz soğuk süt eklediğiniz sosdan verin.
Kısa URL: https://ml.md/lc43806
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2009
2,485 defa indirildi / yazdırıldı
MALZEMESİ
1/2 Kg. mantar
1/2 Tatlı kaşığı tuz
1/2 Limon suyu
Az karabiber
1/2 Su bardağı un
1 Su bardağı galeta tozu
4 Yumurta
1 Su bardağı zeytinyağı
YAPILIŞI
1 Mantarları iyice yıkayıp süzgece alıp süzünüz.
2 Bir kaba alıp üzerine limon suyu tuz ve karabiber koyup karıştırınız.
3 Önce iyice una bulayıp sonra yumurtayı ve sonradan galetaya bulayınız.
4 Servis edeceğiniz zaman kızgın yağda 3 - 4 dakika kızartıp servis yapınız.