|
Mantarlı Sos |
|
melda
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.06.2005
Mesajlar: 56 Şehir: Acıbadem/İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc4369
Gönderme Tarihi: 31.May.2006
3,225 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 bardak orta beyaz sos
½ bardak hazir konserve mantar veya taze haslanmis mantar
1 adet yumurta sarisi
½ çay kasigi tuz
Birer fiske karabiber-hindistancevizi
Dogranmis ve haslanmis mantarlari, sicak sosla karistirin. Tuz ve baharat katin. Limon suyu ile çirpilmis yumurtayi koyup bir iki tasim kaynatarak atesten indirin.
Sigir ve dana, tavuk, hindi, ve kizartma balikla kullanin
|
Mantarlı Sos |
|
oKlAvA
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.04.2006
Mesajlar: 111 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc2646
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2006
3,164 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gr kıyma
1 adet havuç
1 paket mantar
1 diş sarımsak
1 adet iri soğan
4 adet olgun domates
2-3 adet yeşil biber
1 adet kereviz yaprağı
6 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Mantar, biber, havuç, kereviz yaprağı, sarımsak ve soğanı temizleyip, ince ince doğrayın. Bir tencereye yağı, soğanı ve sarımsağı koyup pembeleştirin. Mantar, havuç, biber, kereviz yaprağı ve kıymayı katın. Kıymanın rengi dönünceye kadar sürekli karıştırarak pişirin. Rendelenmiş domatesleri ve tuzu kavrulmakta olan karışımın üstüne boşaltın. Kısık ateşte 20-25 dakika daha pişirin. Sıcak sıcak makarnanın üzerine dökün.
|
Mantar Sosu |
|
gulsimsir
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.01.2006
Mesajlar: 180
|
Kısa URL: https://ml.md/lc856
Gönderme Tarihi: 16.Oca.2006
2,942 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 gr. yağ
200 gr. mantar (dilimlenmiş)
1 lt. dömi glas
taze çekilmiş karabiber
tuz
Yağın 75 gramını bir tavada eritin. Mantarları atıp renk aldırmadan biraz sote edin. Dömi glası ilave edin ve sosu kısık ateşte uygun kıvama gelinceye kadar çektirmeye devam edin. Oluşan kefi alın ve ateşi söndürün. Kalan yağı ekleyin. Tuz ve karabiberini kontrol edin.
Not: Bu sos ızgara veya sote sığır etlerinin yanında servis edilebilir.
ML® Mantarlı Sos için tıklayın
ML® Mantarlı Sos Videosu
Fotoğraf "fikir" tarafından gönderildi. 26.07.2020
|
Mantar Salçası |
|
Hiç Kimse
Super MOD
Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc2624
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2006
2,937 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 küçük ince doğranmış soğan
½ su bardağı dinlenmiş mantar
2 tatlı kaşığı margarin veya tereyağı
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı kaynar süt
1 kahve fincanı soğuk süt
Küçük bir kapta bir kaşık yağı kızdırın. Soğanı ekleyin, 1 dakika karıştırın sonra biberi de ekleyin. 2-3 dakika kaynatıp ateşten alın. Ilıyınca soğuk sütü ve unu ekleyin iyice karıştırın. Üzerine kaynar sütü ve tuzu karıştırarak ekleyin, orta ateşte karıştırarak 5 dakika pişirin, ateşten aldıktan sonra süzün. Kalan yağ ile mantarı orta ateşte 3-4 dakika kavurup sosa karıştırın.
ML® Ketçap için tıklayın
|
Mantarlı Sos |
|
mesutbey
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.10.2007
Mesajlar: 55 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc18845
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2007
2,827 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gr. mantar
1,5 bardak çiğ kıyma
1 çorba kaşığı tereyağı
Karabiber
Tuz
Mantarları temizleyip yıkayın ve suyunu süzün.
İrilerini ikiye, üçe ayırarak doğrayın, üzerine kremayı, tuz ve karabiberi ilave edin ve karıştırın.
Sonra bu karışımı tel süzgeçten geçirin ve pürüzsüz bir sos elde edin.
Et yemekleri ile servis yapabiliriniz.
|
Mantar Sosu |
|
Uçan Süpürge
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.05.2010
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc51453
Gönderme Tarihi: 06.May.2010
2,701 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. mantar
100 gr. margarin
1 soğan (ince doğranmış)
2 bardak süt
1/2 limon suyu
1 yemek kaşığı un
Tuz
50 gr. margarin eritilir. Un katılarak telle karıştırılır. İndirilince süt ilave edilir karıştırılır tekrar ateşe konur. Koyulaşınca beşamel sos hazırdır. Mantar yıkandıktan sonra limonlu tuzlu suda 15 dakika kaynatılır. Sudan alman mantarlar ince ince doğranır. 50 gr. margarin tencerede eritilerek ince doğranmış soğanlar pembeleştirilir. Mantarlar ilave edilerek bir iki kere karıştırılır. Mantarların haşlandığı sudan 1 bardak eklenir ve kaynamaya bırakılır. 10 dakika kaynadıktan sonra indirilip beşamel sosla karıştırılır.
Not: Bu sos ızgara et ve tavuk yemekleriyle servis yapılır.
|
Mantar Sosu |
|
nurdil
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.07.2007
Mesajlar: 20
|
Kısa URL: https://ml.md/lc16656
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2007
2,676 defa indirildi / yazdırıldı
|
Mantar sosu yapmak için başka yöntem: Sote ediîen mantarlar tavadan çıkarılır ve kalan yağ ile Beyaz Sos hazırlanır. Un hafifçe kavrulursa daha güzel görünüşlü bir sos elde edilir.
|
Mantar Sosu |
|
nurdil
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.07.2007
Mesajlar: 20
|
Kısa URL: https://ml.md/lc16655
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2007
2,364 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Su bardağı mantar
2,5 Bardak un
2 Çorba kaşığı sadeyağ
2 Bardak normal beyaz sos
Mantarlar lokma lokma doğranıp yağda sote edilir ve daha önceden hazırlanmış olan Beyaz Sosun içine katılır. Servis yapılır.
|
Mantar Sosu |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc62751
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2011
2,209 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 gr mantar (temizlenip sapları ayıklanarak dilimlenmiş)
30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı
1 kahve kaşığı tuz
kahve kaşığının ucuyla karabiber
2 çorba kaşığı un
300 gr (1+1/2 su bardağı) tavuk suyu
Yağı büyük bir tencerede, orta ateşte eritiniz. Mantarları katıp, tuz ve biberi serperek 3-5 dakika, mantarlar hafif pembe olana kadar kavurunuz.
Tencereyi ateşten indirip, delikli bir kepçeyle mantarları çıkararak bir kenarda sıcak tutunuz.
Unu tahta bir kaşıkla tenceredeki yağa katıp, sürekli karıştırarak tavuk suyunu yavaş yavaş ekleyiniz.
Tencereyi yeniden orta ateşe oturtup sosu sürekli karıştırarak 2 dakika, koyulaşana kadar pişiriniz. Tencereyi ateşten indirip mantarları sosa ekleyip, iyice karıştırarak sosa bulayınız.
Sosu ısıtılmış bir sosluğa boşaltıp servis ediniz.
Not: Bu sosu, balık, et yada sebzelerin yanında ya da yahni ve güveçlere katarak servis edebilirsiniz.
|
Mantar Sosu |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc173815
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2023
200 defa indirildi / yazdırıldı
|
Mantar ve kremayla yapılan sostur.
Çok az un eklenir.
Dana etinin yanına servis edilir.
|
|