|
|
Mantar Tatlısı (Manisa) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc31312
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2008
14,133 defa indirildi / yazdırıldı
|
Manisa İl Kültür Müdürülüğü
Malzeme:
Yarım kilo mantar,
10 cm kadar çapında hazır satılan,yarı pişmiş süngerimsi hamur,
250 gr ceviz,
3 yumurta,
yarım kilo zeytinyağı veya mısırözü yağı,
1 kg toz şeker,
1 kg su.
Yapılışı :
Hamurun üzerine konan mantarın içine dövülmüş cevizden birer kaşık konularak, hamur ikiye katlanır, kenarları bastırılarak kapatılır. Tek tek çırpılmış yumurtaya batırılan hamurlar kızgın yağda kızartılır. Tavadan alındıktan sonra önceden kaynatılmış ve soğutulmuş şurup içine atılır. Servis yapılırken üzerine tarçın serpilir.
|
Mantar Tatlısı (Manisa) |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc157777
Gönderme Tarihi: 19.May.2021
228 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket margarin
2 yumurta
1 paket hamur kabartma tozu
1 su bardağı pudra şekeri
3 yemek kaşığı irmik
3 su bardağı un
Şerbeti için:
2,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
Bir kapta oda sıcaklığında bekletilmiş margarin, yumurta, pudra şekeri, şeker, irmik karıştırılır. Daha sonra karışan malzemelerin içine un ve kabartma tozu ilave edilir. Hamur kendini toplayıp şekil alıncaya kadar yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde yuvarlandıktan sonra boş soda şişesi ile şekil verilir. 120 derecede 20-30 dakika pişirilir. Bir tencerede 2.5 su bardağı şeker ve 2.5 su bardağı şerbet kaynatılır. Her ikisi de ılıkken şerbetlenir.
|
|
Mantar Tatlısı (Manisa) Tarifleri Afyonkarahisar Yemekleri
|
|