|
Mantar Tatlısı |
|
delibaş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.11.2011
Mesajlar: 82 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc76371
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2012
4,234 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 su bardağı pudra şekeri
1/2 su bardağı nişasta
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
200 gr margarin
1 çorba kaşığı kakao
Hamur yoğurma kabına oda sıcaklığında margarin pudra şekerini ekleyip krem haline gelene dek yoğurun. Kakao, kabartma tozu, nişasta, unu ilave edip yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp iki avuç arasında yuvarlayın fakat bastırmayın. Bir soda veya gazoz şişesini yıkayıp una batırıp kurabiyenin ortasına derince batırıp çekin, mantar şekli vermeden önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 25 dakika pişirin. Üzerine soğuk şerbet dökün servis yapın.
Şerbeti: 1,5 su bardağı şekeri 1 su bardağı su ile kısık ateşten 10 dakika kaynatın. 1 tatlı kaşığı limon suyu ilave edip ateşten alıp soğutun.
Fotoğraf "kristal çanak" tarafından gönderildi. 16.12.2015
|
Mantar Tatlısı |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc165414
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2022
119 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 gr tereyağı
2 yumurta
1 paket hamur kabartma tozu
1 su bardağı pudra şekeri
3 yemek kaşığı irmik
3 su bardağı un
Şerbeti için:
2.5 su bardağı toz şeker
2.5 su bardağı su
Bir kapta oda sıcaklığında bekletilmiş margarin, yumurta, pudra şekeri, şeker, irmik karıştırılır. Daha sonra karışan malzemelerin içine un ve kabartma tozu ilave edilir. Hamur kendini toplayıp şekil alıncaya kadar yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde yuvarlandıktan sonra boş soda şişesi ile şekil verilir. 120 derecede 20-30 dakika pişirilir. Bir tencerede 2.5 su bardağı şeker ve 2.5 su bardağı şerbet kaynatılır. Her ikisi de ılıkken şerbetlenir.
|
|