Kısa URL: https://ml.md/lc95650
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2014
1,488 defa indirildi / yazdırıldı
1 kg. Mantar
2 adet kuru soğan
1/2 demet maydanoz
50 gram margarin
Tuz
Karabiber
Margarin tavada eritilir.
İnce kıyılmış soğanlar ilave edilerek pembeleştirilir.
İnce kıyılmış mantarlar ilave edilir.
Mantarlar suyunu salıp da çekinceye kadar pişirilir.
Ocaktan indirilir, tuzu, karabiberi ve ince kıyılmış maydanozlar ilave edilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc79506
Gönderme Tarihi: 21.Ağu.2012
1,483 defa indirildi / yazdırıldı
1 çorba kaşığı tepeleme yağ
1 kahve fincanı un
Az tuz ve az karabiber
3,5 kahve fincanı kaynar süt (250 gram)
1 tatlı kaşığı yağ
1 tatlı kaşığı ince kıyılmış soğan
1/2 bağ kıyılmış dereotu
250 gram haşlanmış mantar, piyaz gibi doğranmış
1 kahve fincanı su
1 kahve fincanı rende gravyer
1) Küçük bir kuşaneye yağı koyup orta ateşte eritiniz ve unu ilâve ederek karıştırma teliyle dikkatlice karıştırarak 1 dakika kavurunuz.
2) Tuz, biber ve kaynar sütünü ilâve edip iyice karıştırarak 1 dakika pişirip ateşten alınız.
3) Başka bir kuşaneye 1 tatlı kaşığı yağı ve soğanı ilâve ederek orta ateşte karıştırarak 30 saniye öldürünüz.
4) Sonra piyaz biçimi doğranmış mantarı, ince kıyılmış yarım bağ dereoutunu ve suyu ilâve ediniz.
5) Ağzını kapatarak ağır ateşte suyunu çekmeye bırakarak 3-4 dakika kaynatınız.
6) Sonra ateşten alarak gravyer peynirinin ve yukarıda hazırladığınız sosun hepsini ilâve ederek karıştırınız.
7) Soğuyunca kullanınız.