|
Mantarlı Börek (milföy) |
 |
DeliDana
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.12.2006
Mesajlar: 72 Şehir: Urfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc9627
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2006
3,426 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
10 adet milföy hamuru
300 gr mantar
3 adet sivri biber
2 adet domates
2 adet kuru soğan
1 adet yumurta
2 yemek kasigi tereyağı
4 yemek kasigi kasar peynir rendesi
Tuz, karabiber
YAPILIŞI
Mantarlari ince kiyin. Sogan ve sivri biberi dograyin. Tereyağıini tencerede eritip önce soğani biraz kavurun. Kavrulunca yesil biber, mantar ve rendelenmis domatesleri ekleyip suyunu çekene kadar kavurun. Tuz ve karabiber ekleyin. Milföy hamurlarini unlayarak merdane ile ince açin. Mantarli soteyi hamura yayin. Her iki tarafindan ortaya dogru rulo yapin. Bu ruloyu iki tarafindan bölün. Üzerine yumurta sarisi sürüp kasap peyniri rendesi serpin. Yaglanmis tepsiye dizin. Önceden isitilmis firinda 180 °C kizarana kadar pisirin.
Fotoğraf "elmalı" tarafından gönderildi. 17.10.2018
|
Mantarlı Milföy Böreği |
 |
pir
Aşçı

Kayıt: 16.07.2015
Mesajlar: 18 Şehir: Lefkoşa |
Kısa URL: https://ml.md/lc109665
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2015
2,122 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet soğan
200 gram mantar
4 adet sivri biber
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber
10 adet milföy hamuru
2 çorba kaşığı tereyağı
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Soğanları piyazlık doğrayın, tavada tereyağıyla sote etmeye başlayın. Üzerine doğranmış mantarları ekleyip kavurmaya devam edin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. İçine maydanoz da bırakıp iç harcı hazırlayın. Bu karışımı milföy hamurlarının üzerine koyun, zarf gibi katlayıp tepsiye dizin. 200 derecede 30 dakika pişirip çıkartın.

|
|