Mantarları yıkayın ve küçük parçalar halinde doğrayın. Soğanı soyun, soğanı ve biberleri ince ince doğrayın..
Tencereye zeytinyağı ve soğanları koyun, pembeleşinceye kadar kavurun, biberleri ekleyin ve kavurun. Mantarları ilave edilip 2-3 dakika kavurun ve başbaşı bulguru ekleyerek karıştırın.
Üzerine tereyağı ekleyip kavurun, tuz, karabiber ekleyin ve sıcak tavuk suyunu ilave ederek önce orta sonra 15 dakika hafif ateşte suyunu çekip göz göz oluncaya kadar pişirin.
Tencerenin kapağına peçete koyun ve kapağını kapatarak 10 dakika demlendirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc125327
Gönderme Tarihi: 15.May.2017
890 defa indirildi / yazdırıldı
2 küçük boy kuru soğan
3 adet mantar
½ kırmızı kapya biber
1 yeşil dolmalık biber
2 su bardağı başbaşı bulgur
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
4 su bardağı kaynar su
Servis Önerisi:
4 adet taze soğan
1 tutam maydanoz
1 tutam nane
4 yaprak kıvırcık
4 yaprak yedikule
5-6 yaprak roka
Yayvan bir tencereye zeytinyağını koyun. soğanı, kırmızı kapya biberi ve yeşil dolmalık biberi ekleyerek soteleyin. Ardından başbaşı bulguru ekleyin üzerine tereyağını, tuzu, haşlanmış mantarları ilave edin.
Kaynar suyu da ekleyerek kısık ateşte 15 dakika bulgurlar göz göz olana kadar pişmeye bırakın.
Bulgur pilavınızı 10 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Not: Beyazlığını koruması için mantarları dörde böldükten sonra 5 dakika limonlu suda haşlayabilirsiniz.