|
Mantarlı Ekmek Kızartması |
|
nurdil
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.07.2007
Mesajlar: 20
|
Kısa URL: https://ml.md/lc16657
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2007
1,779 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Su bardağı mantar
1 Diş sarımsak
2 Limon
3 Domates
2 Ançüez
1 Demet Maydanoz
1 Bardak zeytinyağı
Tuz
Mantarı temizleyip limonlu suya koyun. 2 ançüez filetosunu çatalla ezerek zeytinyağında kavurun. Sarmısak katıp kavurmaya devam edin. Sonra mantarları dilip, süzülmüş domates suyu, tuz ve karabiberle balığa katın. Arada bir karıştırarak mantar suyunu çekinceye kadar pişirin.
Yağda kızartılmış ekmek dilimlerini servis tabağına koyup, soslu mantarı dilimlerin üzerine yayın. Daha sonra her ekmek dilimini kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak sıcak servis yapın.
|
MANTARLI EKMEK KIZARTMASI |
|
bebek yüz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.04.2013
Mesajlar: 37 Şehir: Tekirdağ |
Kısa URL: https://ml.md/lc88457
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2013
1,497 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://ihe.com.tr
200 gr. mantar
2-3 adet ançüez filetosu
1-2 diş sarmısak
1/2 limon suyu
2-3 adet domates
1 kaşık margarin
1 çay bardağı zeytinyağı
6 dilim bayat ekmek içi
Tuz
Karabiber
Mantarları yıkayıp, ince dilimlere kesiniz. Üzerine limon suyunu sıkıp, bir tarafa bırakınız. Ançüez filetolarını çatalla ezerek, zeytinyağını karıştırınız. Sarmısakları ezip, ançüeze katınız. Karışımı küçük bir kaba koyup, hafifçe kavurunuz.
Mantarları, domates rendesini de katıp, tuz, biber koyup, mantarlar suyunu çekinceye kadar kavurunuz. Ekmekleri yağda kızartınız veya üzerlerine biraz yağ sürüp, fırın tepsisine diziniz. Mantar karışımını üzerlerine koyup, yayınız.
Sıcak olarak servis yapınız.
|
|