|
Mantarlı Et Sote |
|
DeliDana
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.12.2006
Mesajlar: 72 Şehir: Urfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc82859
Gönderme Tarihi: 04.Kas.2012
1,670 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Paket Sana Klasik
2 Yemek Kaşığı eritilmiş sanayağı
1 Litre mantar konservesi
1 Tutam biberiye
2 Çay Kaşığı tuz
1 Kg. dana biftek
1 Adet soğan
Etleri bir parmak kalınlığında doğrayın.soğanları halka biçiminde doğrayıp 2 yemek kaşığı sana yağına bulayın. Etleri üzeri kapalı oalarak buzdolabına alıp bu sosta bir gece bekletin.ertesi gün etleri kavurun. İkiye bölünmüş mantarları ekleyip etler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuzunu ayarlayıp biberiye ekleyin. Arzuya göre patates kızartması ile servis yapın.
|
Mantarlı Et Sote |
|
hayatımın tarifi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.08.2012
Mesajlar: 60 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc78904
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2012
1,563 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 Yemek Kaşığı Sana Mutlu Aile
2 Su Bardağı sıcak su
1 Çay Kaşığı biber salçası
1 Yemek Kaşığı domates salçacı
2 Adet yeşil biber
500 gr mantar
1 Tutam tuz
750 gr dana kuşbaşı
2 Diş sarımsak
1 Adet Domates
1 Adet kuru soğan
Etleri sudan geçirip 1 litre su ile düdüklüde 25 dk pişirin.Etler pişerken, kuru soğanı, yeşil biberi, domatesleri yemeklik doğrayın. Sarımsakların kabuklarını soyun. Mantarları güzelce yıkayıp dörde yada beşe istediğiniz şekilde doğrayın. (Mantarları limonlu suda bekletirseniz kararmaz).Etleri 25 dk sonunda genişce bir tencereye alın. İçerisine 1 kepçe düdüklüdeki et suyundan koyun.Orta hararetli ateşte biraz suyunu çekene kadar pişir.Doğranmış soğan, yeşil biberleri ve üç yemek kaşığı margarini tencereye ilave edin.Soğan ve biber leri 5-7 dk ara ara karıştırarak pişir.Daha sonra mantarları, domates, domates ve biber salçasını ilave et. Mantarlar suyunu salıp çekene kadar arada karıştırarak pişir.Sıcak suyu ilave et (bunun yerine düdüklüdeki et suyundan da koyabilirsin fakat ağır olur.) ve sarımsakları içine doğra , 15-20 dk en kısık ateşte pişir. Etlerinden bir tane al, pişip pişmediğini kontrol et. Pişmiş ise altını kapat sıcak olarak servis yap. Pişmemiş ise biraz daha kaynattıktan sonra altını kapat. Etin suyunu siz istediğiniz gibi ayarlayın.
|
|