Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Mantarlı Etli Börek


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Alt Üst Böreği Tarifleri
Açma Börek Tarifleri
Baklava Yufkasından Börek Tarifleri
Bohça Böreği Tarifleri
Cevizli Börek Tarifleri
Çarşaf Böreği Tarifleri
Etli Börek Tarifleri
Gül Böreği Tarifleri
Ispanaklı Börek Tarifleri
Hazır Yufkadan Börek Tarifleri
Kabaklı Börek Tarifleri
Karnıyarık Böreği Tarifleri
Kıymalı Börek Tarifleri
Kol Böreği Tarifleri
Makarna Böreği Tarifleri
Mantarlı Börek Tarifleri
Mercimekli Börek Tarifleri
Milföyden Börek Tarifleri
Muska Böreği Tarifleri
Paçanga Böreği Tarifleri
Pastırmalı Börek Tarifleri
Patatesli Börek Tarifleri
Patlıcanlı Börek Tarifleri
Pazılı Börek Tarifleri
Peynirli Börek Tarifleri
Pırasalı Börek Tarifleri
Puf Böreği Tarifleri
Rulo Börek Tarifleri
Sebzeli Börek Tarifleri
Sigara Böreği Tarifleri
Sodalı Börek Tarifleri
Sosisli Börek Tarifleri
Su Böreği Tarifleri
Sucuklu Börek Tarifleri
Talaş Böreği Tarifleri
Tava Böreği Tarifleri
Tavuklu Börek Tarifleri
Tepsi Böreği Tarifleri
Zarf Böreği Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Mantarlı Etli Börek

ipeknur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 10.09.2011
Mesajlar: 69
Şehir: Malatya
Kısa URL: https://ml.md/lc68064
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2011
2,637 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru için:
5 su bardağı un
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı süt
İçi için:
Yarım kg mantar
500 gram kuş başı et
2 adet soğan
Tuz, pulbiber
1,5 çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı nane
Arasına:
3 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
Üzeri için:
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı yoğurt

Hamur için unu bir kaba alıp ortasını havuz şeklinde açın. Sıvıyağ, tuz ve sütü ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 1 saat dinlendirin. Diğer taraftan mantarları yıkayın ince kıyın. Soğanları yemeklik doğrayıp 1 çay bardağı sıvıyağda kavurun. Kıymayı da katıp pişirin. Tuz, pulbiber, nane, kavrulmuş soğan, kıyılmış mantarları ilave edip karıştırın. Hamuru 15 eşit parçaya ayırın. Bezeleri un serpilmiş düz bir zeminde incecik açın. Arasına sürmek için tereyağını eritip sıvıyağ ile karıştırın. İlk hamuru yağlanmış fırın tepsisine alın. Üzerine yağ karışımından 2 çorba kaşığı gezdirin. Aynı işlemi ikinci yufka için de uygulayın. Üçüncü yufkanın üzerine iç harcın 1/4'ünü yayın. Hamurlar bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Üzerine yoğurt -yumurta karışımını sürün. Baklava dilimi şeklinde kesin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.


Mantarlı Etli Börek

servis
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 21.02.2018
Mesajlar: 24
Şehir: Gaziantep
Kısa URL: https://ml.md/lc132112
Gönderme Tarihi: 22.Şub.2018
606 defa indirildi / yazdırıldı




6 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta
Ara katlara:
1 su bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
İçi için:
500 gr kanlıca mantarı
3 adet kuru soğan
1 er çay kaşığı tuz karabiber kırmızı pul biber
250 gr kuzu eti küp küp doğranmış
Üzerine:
50 gr eritilmiş margarin

Hamur için un derin bir kaba elenir, tuz ile karıştırılır, yumurtası kırılıp azar azar su ilavesi ile mantı hamuru gibi hafif sert bir hamur elde edilir. Hamurumuz üzerine nemli bir bez örtülüp yarım saat dinlendirilir.
Hamur dinlenirken haşlanmış kanlıca mantarları robottan geçirilir, yemeklik doğranmış kuru soğan ve baharatlar küp küp doğranmış kuzu eti ile kavrulup kenara alınır.
Ara malzemesi için süt, yoğurt, yumurtalar ve azıcık tuz çırpılır.
Hamurumuz bezelere bölünür, her beze unlanarak açılabildiği kadar açılır.
Hamur açıldıktan sonra yoğurtlu karışımdan sürülüp mantarlı etli içten serilir ve rulo yapılarak bir güzel sarılır.
Gül yapılır. üzerine eritilmiş margarin gezdirilir 180 dereceye önceden ısıtılmış fırında pişirilir.






Mantarlı Etli Börek Tarifleri Paçanga Böreği Tarifleri



(2 adet Mantarlı Etli Börek 70,922 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort