|
|
Mantarlı Etli Börek |
|
ipeknur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.09.2011
Mesajlar: 69 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc68064
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2011
2,637 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
5 su bardağı un
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı süt
İçi için:
Yarım kg mantar
500 gram kuş başı et
2 adet soğan
Tuz, pulbiber
1,5 çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı nane
Arasına:
3 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
Üzeri için:
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı yoğurt
Hamur için unu bir kaba alıp ortasını havuz şeklinde açın. Sıvıyağ, tuz ve sütü ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 1 saat dinlendirin. Diğer taraftan mantarları yıkayın ince kıyın. Soğanları yemeklik doğrayıp 1 çay bardağı sıvıyağda kavurun. Kıymayı da katıp pişirin. Tuz, pulbiber, nane, kavrulmuş soğan, kıyılmış mantarları ilave edip karıştırın. Hamuru 15 eşit parçaya ayırın. Bezeleri un serpilmiş düz bir zeminde incecik açın. Arasına sürmek için tereyağını eritip sıvıyağ ile karıştırın. İlk hamuru yağlanmış fırın tepsisine alın. Üzerine yağ karışımından 2 çorba kaşığı gezdirin. Aynı işlemi ikinci yufka için de uygulayın. Üçüncü yufkanın üzerine iç harcın 1/4'ünü yayın. Hamurlar bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Üzerine yoğurt -yumurta karışımını sürün. Baklava dilimi şeklinde kesin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
|
Mantarlı Etli Börek |
|
servis
Aşçıbaşı
Kayıt: 21.02.2018
Mesajlar: 24 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc132112
Gönderme Tarihi: 22.Şub.2018
606 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta
Ara katlara:
1 su bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
İçi için:
500 gr kanlıca mantarı
3 adet kuru soğan
1 er çay kaşığı tuz karabiber kırmızı pul biber
250 gr kuzu eti küp küp doğranmış
Üzerine:
50 gr eritilmiş margarin
Hamur için un derin bir kaba elenir, tuz ile karıştırılır, yumurtası kırılıp azar azar su ilavesi ile mantı hamuru gibi hafif sert bir hamur elde edilir. Hamurumuz üzerine nemli bir bez örtülüp yarım saat dinlendirilir.
Hamur dinlenirken haşlanmış kanlıca mantarları robottan geçirilir, yemeklik doğranmış kuru soğan ve baharatlar küp küp doğranmış kuzu eti ile kavrulup kenara alınır.
Ara malzemesi için süt, yoğurt, yumurtalar ve azıcık tuz çırpılır.
Hamurumuz bezelere bölünür, her beze unlanarak açılabildiği kadar açılır.
Hamur açıldıktan sonra yoğurtlu karışımdan sürülüp mantarlı etli içten serilir ve rulo yapılarak bir güzel sarılır.
Gül yapılır. üzerine eritilmiş margarin gezdirilir 180 dereceye önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
|
|
Mantarlı Etli Börek Tarifleri Paçanga Böreği Tarifleri
|
|