|
Mantarlı Fırın Makarna |
|
delikanlı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.04.2011
Mesajlar: 62 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc63448
Gönderme Tarihi: 25.May.2011
3,395 defa indirildi / yazdırıldı
|
İkbal Gürpınar
300 gr mantar
Yarım paket mantı makarna veya burgu makarna
Yarım çay bardağı sıvı yağ
200 gr taze kaşar peyniri
1 adet soğan
3-4 diş sarımsak
2 adet domates
Kekik, taze çekilmiş karabiber
Tuz
Soğanımız ve sarımsaklarımız ince kıyım doğranır. Sıvı yağda hafifçe çevrilir. Kabuğu soğulmuş ve doğranmış olan domatesler eklenir. Mantarlar bütün olarak tencereye ilave edilir. 5 dakika kadar çevrildikten sonra ocaktan indirilir. Diğer yandan makarnalar haşlanarak süzülür. Baharatlar, tuz, haşlanmış makarnalar, mantarlı karışım harmanlanarak fırın kaplarına paylaştırılır. Üzerlerine taze kaşar rendesi serpilerek 180 derecelik fırında 15 dakika kadar pişirilip sıcak olarak servis edilir.
Fotoğraf "Saadet" tarafından gönderildi. 31.08.2018
|
Mantarlı Fırın Makarna |
|
meltem güçlü
Aşçı
Kayıt: 19.03.2014
Mesajlar: 18 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc96728
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2014
1,790 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket burgu ya da fiyonk makarna
Sos için:
1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
2 yemek kaşığı un
3,5 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Harcı için:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş sarmısak (dövülmüş)
2 su bardağı ince mantar (doğranmış)
Üzeri için:
1/2 su bardağı taze kaşar (rendelenmiş)
Makarnayı kaynayan bol tuzlu suda 5 dakika haşlayıp, süzün.
Sos için; eriyen yağın içine unu ekleyelim ve tahta kaşıkla sararıncaya kadar kavurun, üzerine yavaş yavaş sütü ekleyin. Karıştırmaya devam ederek, sos muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirin. Bir tavada zeytinyağını kızdırıp, sarımsakla beraber mantarları ekleyip, 3-4 dakika kavurun. Makarnayı beşamel sosla karıştırıp, mantarları ekleyin ve iyice harmanlayın. Fırına dayanıldı kabın içine makarna karışımını boşaltın. 175 dereceli fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkarıp, peyniri serpiştirip, tekrar 5 dakika daha fırınlayın.
|
Mantarlı Fırın Makarna |
|
nezoş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.04.2015
Mesajlar: 30 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc107295
Gönderme Tarihi: 03.May.2015
1,892 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket cubuk makarna
1 kg mantar
1 büyük baş sogan
3 su bardagi sut
3 adet yumurta
1/2 su bardagi un
1 su bardagi yağ
1 su bardagi rendelenmis kasar peyniri
1 tatli kasigi karabiber
1 adet limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
Buyuk bir tencereye 2 litre su koyup kaynatin. İcine 1 yemek kasigi tuz ve 1 yemek kasigi sıvı yağ koyup makarnayi kirmadan icine koyup haslayip suyunu suzun. Diger yandan mantarlari temizleyip yikayin ve limon sIkilmis suya bastirip 5-10 dk bekleyip suyunu suzun. Havlu kagitla iyice suyunu emdirip kizgin tavaya koyup bir iki cevirerek suyunun cekmesini bekleyin. Minik minik dogranmis soganlari ve yağda, tuz, 1 tatli kasigi karabiber koyup kavurun. Ayri cukur bir kapta Sut, un, yumurta, tuz, krema kivami alana kadar cirpin. Tepsinizi yaglayin makarnanin bi kismini altina doseyin. Uzerine hazirladiginiz mantarli harci dokun. Sonra kremanin bir kismini dokun ve uzerini makarna ile kapatin. Tekrar kremayla son katida doseyin uzerine de kasar rendeleyin 180C° onceden kizdirilmis firinda 25-30 dakika pisirin.
|
Mantarlı Fırın Makarna |
|
kör talih
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.12.2020
Mesajlar: 27 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc155060
Gönderme Tarihi: 27.Arl.2020
398 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket kelebek makarna
Yeteri kadar su
2 adet orta boy kabak
2 adet küçük boy havuç
10 adet kestane mantarı
10 adet istiridye mantarı
3 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2-3 dal biberiye
Tuz
Karabiber
Makarnayı tuz eklediğiniz bol suda üzerinde belirtilen süre kadar haşlayıp süzün. Kabağın kabuğunu soymadan dilimleyin. Havucu verev doğrayın. Kestane mantarlarını dörde bölün. İstiridye mantarlarını elinizle büyüklüklerine göre 2-3 parçaya bölün. Sıvıyağı bir tavaya alıp kızdırın. Üzerine mantarları ekleyip sularını salıp çekene dek kavurun. Havuç ve kabağı de ekleyip yumuşayana dek soteleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Ocaktan alıp biberiye ekleyin. Hazırladığınız karışımı makarnaya ekleyin. Ayrı bir kapta tereyağını eritip, unu rengi dönene dek kavurun. Üzerine sütü ekleyin ve karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Ilındıktan sonra makarnaya katıp karıştırın ve bir fırın kabına aktarın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından almadan önce üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Yeniden fırına verin ve kaşar peyniri kızarana dek pişirin
|
|