|
MANTARLI GÜVEÇ |
|
mutfaktabirimivar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.01.2007
Mesajlar: 293 Şehir: Ümitköy |
Kısa URL: https://ml.md/lc11584
Gönderme Tarihi: 28.Oca.2007
2,434 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
8 yumurta,
8 kültür mantarı,
4 ançüez filetosu,
8 dilim kalınlığında francala,
50 gram tereyağı,
yeteri kadar tuz ve karabiber.
Yapımı :
Nemli bir bezle mantarların üzerlerindeki İnce zarı ovalayarak giderdikten sonra mantarların şapkalarını ince ince doğramalı. Birer kişilik küçük güveçleri yağa buladık. tan sonra üzerine yağ sürülmüş her dilim francalayı bunlardan birine oturtmalı. Bunların üzerlerine birer yumurta kırmalı. Her yumurtanın üstüne yarımşar ançüez yerleştirdikten sonra kıyılmış mantarlardan serpmeli. Tuz ve karabiberini de serptikten sonra güveçleri kenarlı "bir tepsiye yerleştirmeli. Tepsiye güveçlerin üçte ikisine gelecek kadar kaynar su da koyduktan sonra bunları kızgın fırına sürmeli. Yumurtaların akları pişince güveçleri ben. marisiyle fırından çıkarmalı. Güveçleri kurulayarak birer tabağa oturttuktan sonra vakit geçirmeden servis yapmalı.
|
Mantarlı Güveç |
|
sarmaşık
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.06.2008
Mesajlar: 29 Şehir: Antakya |
Kısa URL: https://ml.md/lc24399
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2008
2,509 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg dana kuşbaşı
Yarım kg mantar
2 adet domates
2 adet sivri biber
1 adet kuru soğan
Tuz, karabiber
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Üzeri için:
2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı rende kaşar
Sıvı yağ tavaya konur. Isınınca ince kıyılmış soğan ve et atılır. Et sulanana kadar kavrulur. Sonra iri doğranmış biber eklenir. Birkaç dakika sonra iri doğranmış mantar, tuz, karabiber ve en son küp doğranmış domates atılır. Hızlı ateşte 5 dakika kadar pişirilir. Malzeme toprak bir güvece aktarılır. Diğer tarafta üst malzeme olan yumurta, un ve yoğurt iyice çırpılır. Mantarlı karışımın üzerine gezdirilir. Daha sonra rende kaşar serpilir. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pembeleşene kadar pişirlir.
|
|