|
Mantarlı Hindi |
|
Asegul
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 157 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc3546
Gönderme Tarihi: 08.May.2006
2,931 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
1 adet soğan
3 adet sivri biber
1 adet domates
1 dis sarmisak
2 çorba kasigi margarin
yarim kg kusbasi hindi
400 gr mantar
YAPILIŞI
Sogani yarim ay seklinde, sivri biberleri halka halka, domatesleri ise küp küp dograyin. Mantarlari da dilimleyin. Sarmisaklarin kabugunu ayiklayip dograyin. Tencere margarini koyup biraz erittikden sonra yarim kg hindiyi katun.Hindileri kendi suyuyla 5 dk kavurun. Sonrasinda soğan, sarmisak ve sivri biberleri ilave edip 5 dk daha kavurun. Domatesleri ve temizlenmis mantarlari da ilave edin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayip tencerenin kapagini kapatin ve 15 dk pisirin. Servis yapacaginiz zaman dogranmis maydanozlari üzerine serperek sicak servis yapin.
ML® Mantarlı Tavuk için tıklayın
|
Mantarlı Hindi |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc51421
Gönderme Tarihi: 06.May.2010
2,940 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.kotanyi.com
600 g hindi göğüs fileto
1 soğan
1/8 l bulyon et suyu
120 g düz mantar
3 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı creme fraiche
1 yemek kaşığı un
1 paket KOTÁNYI Hindi Harcı
1. KOTÁNYI hindi harcını hindi göğüs filetolarına serpiştirin.
2. soğanları ince ince doğrayın yağda eriyene kadar kızartın. Hindi filetolarını una batırın ve bulyon ekleyerek kızartın.
3. mantarları yatay olarak dilimleyin ve ekleyim kısık ateşte pişirmeye devam edin..
4. creme fraiche ve KOTÁNYI Hindi harcı ile lezzetlendirin.
Not: Bu karışım küp şeklinde dilimlenmiş hindi ile de çok lezzetlidir.
|
MANTARLI HİNDİ |
|
kırık testi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.03.2012
Mesajlar: 213 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc75578
Gönderme Tarihi: 08.May.2012
2,848 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ümit Usta
750 gram kuşbaşı kesilmiş hindi eti
1 adet kuru soğan
2 su bardağı ufak boy mantar
2 adet domates
3 adet sivribiber
50 gram margarin
Tuz
Kırmızı pul biber
Rendelediğimiz kuru soğanı, kuşbaşı doğranmış hindi etleri ile birlikte margarin yağında kavuralım.
Kuşbaşı kestiğimiz sivribiberleri ve mantarları da ilave edip, kavurma işlemine devam edelim.
Domateslerin de kabuklarını soyup kuşbaşı kestikten sonra, baharatlarla birlikte tencereye ilave edelim.
Domatesler eridiği zaman, eğer ihtiyaç varsa 1 su bardağı kadar sıcak su koyup, ağzı kapalı olarak biraz daha pişirerek sıcak sıcak servis yapalım.
Not: İsteyenler, 20-25 adet arpacık soğanı mantar ile birlikte tencereye ilave ederek lezzetlendirebilirler.
|
|