Ispanağı ince ince doğrayıp yıkayıp süzelim.
Mantarın kabuklarını soyup ince ince doğrayalım.
Soğanı yemeklik doğrayıp bir tavaya yağ ile birlikte koyalım. Altını açıp kavuralım.
Kavrulunca mantarları ekleyip suyunu salıp çekene kadar soteleyelim.
Suyunu çeken mantara ıspanağı, tuz ve baharatları ekleyip ıspanaklar pişene kadar kavuralım.
Ilık veya soğuk servis yapalım
Kısa URL: https://ml.md/lc164125
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2022
295 defa indirildi / yazdırıldı
2 bağ ıspanak
200 gr. mantar
1 büyük soğan
2 baş sarımsak
Yarım kapya biber
Zeytinyağı
Tuz
Pul biber
Önce ıspanaklar ayıklanır, doğranır, yıkanır ve süzgece konur. Ardından mantarlar hemen sudan geçirilerek ince ince doğranır. Sonra bir tencerede 1 fincan zeytinyağı ile 1 büyük soğan doğranıp kavrulur. Fazla zeytinyağını yakmadan doğranmış mantarlar katılır. Soğanla birlikte çevrilir. Küçük küçük doğranmış kapya biberler, rendelenmiş sarımsak ve bir tatlı kaşığı tuz eklenir. Biraz daha çevrilir ve iyice süzülmüş ıspanaklar da katılır. Suyunu çekene kadar ara ara karıştırılır. Suyunu çekince mantarlar yumuşamış, ıspanak da kavrulmuş olur. Servis tabağına alınıp,istenirse pul biber serpilip, sıcak ya da soğuk yenilebilir.