|
|
MANTARLI KABAK |
|
oKlAvA
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.04.2006
Mesajlar: 111 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc2634
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2006
2,953 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
4 çorba kaşığı mantar, kıyılmış
1 su bardağı bayat ekmek içi
1.5 su bardağı kaşar rendesi
1/4 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
11 adet kabak
kekik
tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Kabakları tuzlu suda 10 dakika haşlayın, süzüp boylamasına ikiye kesin, ortalarını çıkarın. Bu çıkan içleri, ekmek içi, yumurta, tuz, biber, kekik, kaşar peynirinin yarısı ve mantarla iyice karıştırın. Önce fırını ısıtın, payreks bir kabı yağlayın. Kabakların oyulmuş kısmına hazırladığınız içi doldurun ve payrekse dizin, kalan kaşar rendesini serpin, üzerine biraz sıvı yağ gezdirip, 15-20 dakika kadar fırınlayın.
|
Mantarlı Kabak |
|
sultan sofrası
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.04.2014
Mesajlar: 29 Şehir: Muş |
Kısa URL: https://ml.md/lc97891
Gönderme Tarihi: 02.May.2014
1,749 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet kabak
1 su bardağı doğranmış mantar
2 adet kırmızı dolmalık biber
1 çay bardağı zeytinyağı
3 diş sarımsak
1 soğan
1/2 demet dereotu
1 çorba kaşığı kuş üzümü
Mahlepli ekmek
Kabakları ortadan ikiye bölüp içlerini oyun. Üzerine zeytinyağı sürüp 200 derecedeki fırında 10 dakika pişirin. Soğanı, mantarı ve biberi beş dakika kavurup kıyılmış sarımsak ve dereotunu ekleyin. Su ilave ederek karıştırın ve kabakların içlerine paylaştırıp 20 dakika pişirin.
|
|
MANTARLI KABAK Tarifleri Dereotu Tarifleri
|
|