Kısa URL: https://ml.md/lc126463
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2017
1,269 defa indirildi / yazdırıldı
1 kg dana eti
1 baş soğan
2-3 diş sarımsak
1 demet marul
1 paket galeta unu
200 g kültür mantarı
Tuz
Kırmızıbiber
Dana etini yıkayın, sinirlerini ayırın ve parçalara bölün.
Soğan ve sarımsaklarla birlikte mantarları da soyun ve ince ince doğrayın.
Et ve sebzeleri bir kıyma makinesinde çekin ve tuz, kırmızıbiber ekleyin.
Elinizle şekillendirdiğiniz köfteleri kızgın yağda her iki tarafı da pişene kadar kızartın.
Kısa URL: https://ml.md/lc126566
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2017
589 defa indirildi / yazdırıldı
½ kilo kıyma
200 gram mantar
1 adet soğan
4 yemek kaşığı dolusu galeta unu
2-3 diş sarımsak
5-6 dal dereotu
Kızartmak için sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Soğanı irice doğrayıp rondoya alın. Üzerlerine dereotlarını ve irice doğrayarak mantarları ilave edip çekin. Sarımsakları ilave edip yeniden çekin. Kıymayı derin bir kaba alın, üzerine çektiğiniz malzemeleri, tuzunu, karabiberini ve galeta ununu ilave edip yoğurun.
Hazırladığınız harçtan parçalar koparıp yuvarlayın. Derin bir tavada kızartmak için sıvıyağı kızdırın. Yağ kızınca hazırladığınız köfteleri ilave edip 5 dakika kızartın. Pişen köfteleri fazla yağlarını bırakmaları için havlu kağıt üzerine alın.