Tavuk etlerini yağsız tavada iki yüzünü de 4 dakika kızartarak pişirin. Tavadan alın aynı tavaya yarım ay şeklinde doğranış soğanları, dilimlenmiş mantarları ve tereyağını koyup 5 dakika pişirin. Üzerine kızarttığınız tavuk etini koyup pişirmeye devam edin. Baharatları ve en son kremayı ekleyip bir taşım kaynatın. Ocaktan alıp sıcak olarak servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc135051
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2018
825 defa indirildi / yazdırıldı
300 gr. tavuk fileto
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
2 diş sarımsak
4 adet büyük mantar
150 ml. s
120 ml. krema
Tuz
Karabiber
Tavuk filetoları hafifçe tuz ve biber serpip ahşap tokmak ile dövün. Soğan ve sarımsak ince kıyın. Mantarlar temizleyin ve dilimler halinde kesin. Yüksek ateşte bir teflon tavada zeytinyağını ısıtın. Her tarafını 3 dakika olacak şekilde tavuk filetolarını kızartın.Bir tabağa aktarın. 2-3 dakika aynı tavada önce soğanı, ardından sarımsak ve mantarları ekliyip onlarıda pişirin. Tavaya tavuk filetolarını da ekliyip suyu döküp kaynamaya bırakın. Sonra, krema ilavesi ile de 1 dk. kadar kaynatın. Tuz, biber serpip tadını ayarlayın. Kısık ateşte 5 dk. daha pişirip servis yapın.