Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Bezelyeli Makarna Tarifleri > Mantarlı Lazanya (3 adet - 110,942 defa bakıldı)

Mantarlı Lazanya


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Balıklı Makarna Tarifleri
Bezelyeli Makarna Tarifleri
Biberli Makarna Tarifleri
Brokolili Makarna Tarifleri
Cevizli Makarna Tarifleri
Domatesli Makarna Tarifleri
Erişte Tarifleri
Etli Makarna Tarifleri
Fasulyeli Makarna Tarifleri
Fırın Makarna Tarifleri
Havuçlu Makarna Tarifleri
Ispanaklı Makarna Tarifleri
Kabaklı Makarna Tarifleri
Kesme Makarna Tarifleri
Kıymalı Makarna Tarifleri
Köfteli Makarna Tarifleri
Kremalı Makarna Tarifleri
Kuskus Tarifleri
Mantarlı Makarna Tarifleri
Lazanya Tarifleri
Patlıcanlı Makarna Tarifleri
Peynirli Makarna Tarifleri
Salçalı Makarna Tarifleri
Sebzeli Makarna Tarifleri
Soğanlı Makarna Tarifleri
Sosisli Makarna Tarifleri
Soslu Makarna Tarifleri
Spagetti Tarifleri
Sucuklu Makarna Tarifleri
Şehriye Tarifleri
Tavuklu Makarna Tarifleri
Ton Balıklı Makarna Tarifleri
Yoğurtlu Makarna Tarifleri
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Mantarlı Lazanya

lezzet penceresi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2011
Mesajlar: 35
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc64703
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2011
2,447 defa indirildi / yazdırıldı




6 adet lazanya yaprağı
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
6-7 adet mantar
1 adet soğan
2 adet domates
3 adet sivri biber
4 dal maydanoz
2 çorba kaşığı kaşar peyniri
Tuz
Karabiber

Lazanyayı tuzlu suda 10 dakika haşlayın. Tereyağı ve zeytinyağını bir tavaya alıp doğranmış mantarı soteleyin. Soğanı ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Doğranmış domates ve sivri biberi ilave edin. Tuz ve karabiberi ekleyip 5 dakika daha kavurun. Ocaktan alıp kıyılmış maydanoz ilave edin. Lazanyaları süzün. Didikleyip tavaya ilave edin. Birkaç dakika birlikte pişirin. Kaşar peyniri serperek servis yapın.


Mantarlı Lazanya

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc156708
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2021
331 defa indirildi / yazdırıldı




6 adet mantar
1 kâse kıyma
8 adet lazanya
1 adet soğan
2 adet domates rendesi
1 çorba kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Baharat
Tuz
1 su bardağına yakın sıcak su
Beşamel sosu için:
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağ
1,5 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı süt
Çok az tuz
Üzeri İçin:
2 su bardağı kaşar rendesi

Beşamel sos için, tavaya sıvı yağı ve tereyağını koyup eritin. Üzerine unu ilave edip biraz kavurun. Sonra azar azar sütü ilave ederek topaklanmaması için sürekli karıştırarak pişirin.
Tuzu, karabiberi de ilave ederek muhallebi kıvamına geldiğinde birkaç dakika kaynadığında ocağın altını kapatın.
İç harcı için, soğanları yemeklik doğrayın ve sıvı yağda kavurun. Üzerine kıymayı ekleyerek kavurmaya devam edin. Ardından ince ince doğradığınız mantarları ilave ederek pişirin.
Daha sonra domates rendesini, salçayı, istediğiniz baharatları, tuzu ve suyu ilave edip karıştırın. Kıymalı harcı birkaç dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.
Lazanyayı pişireceğimiz uzun kabın tabanına lazanyayı döşeyin. Üzerine önce biraz beşamel sostan koyun. Sonrasında kıymalı harçtan biraz döküp eşit şekilde dağıtın. Kıymalı harcın üzerine kaşar peyniri rendesi serpin.
Bir lazanya bir kıymalı harç ve arada beşamel sos olacak şekilde üst üste dizerek lazanyalar bitene kadar bu işleme devam edin. İsteyenler aralarına kaşar rendesi de ekleyebilir. Ardından beşamel sosu lazanyanın üzerine yayın. Beşamel sosun üzerine kaşar peyniri rendesi gezdirin.
Üzerini folya ile kapatın.
Önceden ısıtılmış 200 derecede fırında 15 dakika pişirin.
Süre sonunda folyoyo çıkarıp tekrar fırına verelim.
Üzeri kızarınca lazanyayı fırından çıkarabilirsiniz.



Mantarlı Lazanya

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc157891
Gönderme Tarihi: 24.May.2021
211 defa indirildi / yazdırıldı




12 yaprak lazanya
1 su bardağı rendelenmiş mozarella ve parmesan karışımı (yoksa kaşar peyniri)
Beşamel sos için:
1 litre süt
100 gram un
100 gram tereyağı
1 arpacık soğan
3 adet karanfil
1 adet defne yaprağı
1/2 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
1 çay kaşığı tuz
Mantar harç için:
500 gram kültür mantarı
500 gram istiridye mantarı
2 adet orta boy soğan
1/2 demet maydanoz
1 yemek kaşığı trüf yağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı öğütülmüş top karabiber
1 çay kaşığı tuz

Yağlar bir tavada birleştirilir, mantarlar sotelenir, karabiber ve tuz ilave edilir.
Beşamel sosu hazırlamak için; tereyağı sos tenceresinde eritin. Unu, kokusu çıkıp renk alana kadar kavurun.
Kavrulan una soğuk sütü ekleyin, arpacık soğanı rendesi, muskat cevizi rendesi, ezilmiş karanfil ve defne yaprağı ve tuz eklenir, Bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak pişirin sonra ocaktan alın.
Fırın kabının tabanına biraz beşamel sos ve ıspanaklı iç harçtan yayıp lazanya yapraklarını dizin.
Sırasıyla; harç, beşamel sos ve bir parça rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin. Lazanyanın en üst katı için beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peyniri ayırdıktan sonra bu işlemi sırasıyla tüm lazanya yaprakları için tekrarlayın.
Kalan beşamel sos ve rendelenmiş mozerella, parmesan peyniri (kaşar peyniri) ile lazanyanın üzerini kaplayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
Fırından çıkan lazanyayı dilimledikten sonra servis edin.






Mantarlı Lazanya Tarifleri Bezelyeli Makarna Tarifleri



(3 adet Mantarlı Lazanya 110,942 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort