|
Mantarlı makarna sosu |
|
süzük
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.11.2006
Mesajlar: 99
|
Kısa URL: https://ml.md/lc8525
Gönderme Tarihi: 11.Kas.2006
4,641 defa indirildi / yazdırıldı
|
20 gr. dolmalık fıstığı renkleri dönene kadar kavurun. 20 ml. zeytinyağında küp doğranmış soğan ve ince kıyılmış 2 diş sarmısağı çevirin. 200 gr. ince doğranmış mantarı ekleyin. 200 ml. krema ve 100 ml. tavuk suyu ilave edip 10 dakika pişirin. 1 adet yumurtayı çırpın. Sosu azar azar ilave edin. Kavrulmuş fıstık, tuz ve taze çekilmiş karabiberi ekleyin. Makarnayla servis yapın.
ML® Mantarlı Sos için tıklayın
ML® Mantarlı Sos Videosu
|
Mantarlı Sos |
|
karadadaş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.09.2011
Mesajlar: 57 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc67852
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2011
2,482 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr kıyma
2 havuç
1 paket mantar
3 diş sarımsak
1 soğan
5 domates
4 yeşil biber
1 adet kereviz yaprağı
6 çorba kaşığı zeytinyağı
Mantar, biber, havuç, kereviz yaprağı, sarımsak ve soğanı temizleyip,ince ince doğrayın. Bir tencereye yağı, soğanı ve sarmısağı koyup pembeleştirin. Mantar, havuç, biber, kereviz yaprağı ve kıymayı katın. Kıymanın rengi dönünceye kadar sürekli karıştırarak pişirin. Rendelenmiş domatesleri ve tuzu kavrulmakta olan karışımın üstüne boşaltın. Kısık ateşte 20-25 dakika daha pişirin. Sıcak sıcak makarnanın üzerine dökün.
|
Mantarlı Sos |
|
eminn
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.04.2016
Mesajlar: 29 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc136480
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2018
815 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet kereviz yaprağı
1 adet havuç
1 diş sarmısak
1 adet iri soğan
4 adet olgun domates
1 paket mantar
2-3 adet yeşil biber
6 çorba kaşığı zeytinyağı
300 gr kıyma
Tuz
Mantar, biber, havuç, kereviz yaprağı, sarmısak ve soğanı temizleyip, ince ince doğrayın. Bir tencereye yağı, soğanı ve sarmısağı koyup pembeleşene kadar pişirin. Mantar, havuç, biber, kereviz yaprağı ve kıymayı ekleyin. Kıymanın rengi dönünceye kadar, sürekli karıştırarak pişirin. Rendelenmiş domatesleri ve tuzu kavrulmakta olan karışımın üstüne boşaltın. Kısık ateşte 20-25 dakika daha pişirin.
Not: Sıcak sıcak makarnanın üzerine dökün.
|
|