Kısa URL: https://ml.md/lc134527
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2018
779 defa indirildi / yazdırıldı
Yarım kilo mantar
4 adet orta boy patates
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Patatesleri küp küp doğrayıp bol yağda kızartın.
Borcama yayın.
Mantarları 1 çorba kaşığı sıvı yağda sote edip üzerine baharatları ilave edin.
Patateslerin üzerine yayın.
En üstüne rende kaşarı serpin.
180 derece fırında üstü kızarana dek pişirin.
Eski Kaşar 100 Gram
Ayçiçek Yağı 1 Fincan
Sofra Tuzu 1 Tutam
Kekik 1 Tutam
Karabiber 1 Tutam
Pul Kırmızıbiber 1 Tutam
Tereyağı 50 Gram
Kültür Mantarı 250 Gram
Kırmızı Biber 2 Adet
Sivri Biber 4 Adet
Patates 5 Adet
Soğan 1 Adet
Patatesleri haşlayıp rendeleyin.
Kırmızı biber tuz ve karabiber le tereyağını ekleyip karıştırın.
Soğanı yemeklik doğrayıp tavaya katın.mantarı, yeşil soğanı ve kırmızı biberi ince ince doğrayın.tavaya sıvı yağı dökün ve sebzeleri sote yapın.
Fırın kabını yağlayıp içine patates püresini katın.
Sonra mantarlı karışımı ekleyip üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin.
Önceden ısıttığınız 180 derecedeki fırında yaklaşık 10 dakika pişirin.