Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Pastırma Tarifleri > Mantarlı Patatesli Biftek (3 adet - 20,737 defa bakıldı)

Mantarlı Patatesli Biftek


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Biftek Tarifleri
Bonfile Tarifleri
Dana Tarifleri
Jambon Tarifleri
Kapama Tarifleri
Keçi Tarifleri
Kıyma Tarifleri
Kontrfile Tarifleri
Koyun Tarifleri
Kuşbaşı Tarifleri
Kuzu Tarifleri
Külbastı Tarifleri
Pastırma Tarifleri
Pirzola Tarifleri
Salam Tarifleri
Sığır Tarifleri
Sosis Tarifleri
Söğüş Tarifleri
Sucuk Tarifleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Patatesli Mantarli Biftek

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc125526
Gönderme Tarihi: 23.May.2017
967 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. biftek
500 gram mantar
6- 7 küçük patates
3 iri domates
1 kuru soğan
1 tatlı kaşığı biber salça
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
100 gram yağ
1 çay kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı pul biber
½ çay bardağı su

Mantarlar yıkanır ayıklanır, ince doğranır. İki kaşık yağda sotelenir.
Domatesler blendırda çekilir veya ince rendelenir. Salça, tuz, karabiber ilave edilir karıştırılır.
Hazırlanan domatesli sosun bir kısmı bifteklerin içine bir kaşıkla sürülür. Mantar eşit miktarda bölünerek bifteklerin içine konur ve biftekler sarılır.
Düdüklü tencereye sarmalar bozulmayacak şekilde sıralanır. Patatesler ve soğan soyulur. Onlarda yerleştirilir. (Patatesler çok küçükse bütün olarak ,veya ikiye bölünerek, Soğan ise doğranmadan bütün olarak konur)
Kalan domates sosu, yağ, su yemeğin üzerine gezdirilir. Pul biber, kekik ilave edilir, kapağı kapatılır. 10 dakika pişirilir.
Soğutup buharını boşalttığınız düdüklü tencereyi açıp etler bir fırın kabına aktarılır. Fırında 10 dakika kızartılır ve servis yapılır.



Mantarlı Patatesli Biftek

kavalye
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 23.10.2012
Mesajlar: 23
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc82763
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2012
3,400 defa indirildi / yazdırıldı




200 gram mantar
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
1 adet mantar
2 adet patates
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
100 gram kaşar peyniri
700 gram biftek
Kekik
Karabiber
Tuz

Öncelikle temizlenmiş mantarları ve doğranmış soğanı etlerin içine yerleştirip sarın. Kürdan batırırsanız açılmamasını sağlayabilirsiniz. Bu şekilde hazırlanmış eti bir tencerenin içinde her tarafı kızarıncaya kadar yağsız pişirin. Daha sonra üzerine sıcak su döküp 1 saat kısık ateşte pişmeye bırakın. Et pişince alıp suyunu süzün. Bir tavada tereyağını ve unu kavurup üzerine et suyunu dökün, karıştırın ve sos yapın. Servis tabağına etleri alıp üzerine bolca sostan dökün ve yanında püre yapıp ikram edin. Püre için: Patatesleri haşlayıp ezin, içine peynir, tereyağı ve sütü ekleyip çırpın. Sıcak olarak tabağa aktarın.


Mantarlı Patatesli Biftek

maya
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.11.2007
Mesajlar: 48
Şehir: Konya
Kısa URL: https://ml.md/lc24211
Gönderme Tarihi: 31.May.2008
3,819 defa indirildi / yazdırıldı




12 dilim biftek
2 çorba kaşığı margarin
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 kg. mantar
1 çorba kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber
5 adet patates
1 su bardağı süt
1 fincan rendelenmiş kaşar peyniri

Soğanları ince ince kıyıp, bir kaşık margarin ve zeytinyağıyla ateşte yumuşatırken, temizlenerek yıkanıp doğranmış mantarları üzerine ekleyin. İki-üç dakika kavurun. Bir bardak suyla sulandırılmış salçayı ilave edip, tuz ve karabiberini de serptikten sonra orta ateşte pişirin.
Patatesleri kaynatıp, kabuklarını soyarak rendeleyin. Süt, tuz ve 1 çorba kaşığı tereyağı ilavesiyle püre yapın. Rendelenmiş kaşar serperek, karıştırın ve sıcak muhafaza edin.
Etleri iyice yassıltın.
Kalan bir kaşık yağla, her iki yüzünü de ikişer dakika kızartın. Üstüne tuz ve karabiber serperek, tencerenin kapağını kapatın. Hafif ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin.
Pişen etleri dağıtım tabağına dizip, üzerine mantarlı sos, kenarına da püre koyarak servis yapın.






Mantarlı Patatesli Biftek Tarifleri Pastırma Tarifleri



(3 adet Mantarlı Patatesli Biftek 20,737 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort