Kısa URL: https://ml.md/lc27311
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2008
4,892 defa indirildi / yazdırıldı
Malzemeler:
400 gr. piliç göğsü
100 gr. salam
500 gr. mantar
100 gr. kaşar
100 gr. kornişon turşu
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı salça
Ayçiçek yağı
Yapılışı:
Tavuk göğsünün ince bir şekilde dövdükten sonra salammantar kaşar kornişon turşu ince ince doğranır. Tavuk göğsünü tezgaha alıp üzerine fırça ile biraz yağ tuz karabiber sürüp doğramış olduğumuz malzemelerden bir miktar içine konur. Tavuk göğsünün kenar kısımlarını içe doğru kapatarak rulo şeklinde sarılır. Yarım bardak çay bardağı sıvıyağ ile karıştırılır. Rulo tavukların üzerine bolca sürülür. Fırında suyunu çekene kadar pişirilir. Daha sonra domatesli ve meyaneli sos yaparak fırından çıkan tavukların üzerine dökülür. 15 dk. kadar daha fırında tekrar pişirilerek sıcak olarak servis yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc16128
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2007
2,568 defa indirildi / yazdırıldı
Malzemeler;
4 tane tavuk göğüs bonfile
100 gr salam
500gr haşlanmış mantar(8-9 tanesi sosa koyulacak.)
100 gr kaşar peyniri
100 gr kornişon turşu
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı salça(domates)
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı köri
1 tane kuru soğan
Yapılışı;
Bir tencereye incecik doğradığınız kuru soğanı ve sıvı yağı koyun. Soteleyin. Haşlandığınız ve kuşbaşı doğradığınız mantarlarıda ilave edin. Salçasıyı ve köriyi içine koyun. Yarım çay bardağı su koyun. Kıvamında
sos yapın.
Başka bir kapta ise kalan haşlanmış mantarları, kaşar peynirini, salamı, turşuları kibrit çöpü inceliğinde doğrayın. Hepsini harmanlayın. Bonfileleri 1,5 cm kalınlığında inceltin. İçine salamlı, turşulu içten koyup sarma yapar gibi sarın. Kürdanla tutturun.
Salça ve yoğurtla karışım hazırlayın. Etlerin üstüne sürün. Yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıttığınız fırında 160 derecede pişirin. Çıkınca yaptığınız soğanlı sostan gezdirin ve biraz ılık fırında bekletin.
Ilık servis yapın. Afiyet olsun.