|
|
MANTARLI PİLİÇ SOTE |
|
Kurt
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.10.2005
Mesajlar: 28 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc16153
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2007
2,251 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Piliç
4 Çorba kaşığı tereyağı
1 Fincan un
1 Kepçe etsuyu
10 Mantar
1 Kaşık domates salçası
5-6 Sap maydanoz
3-4 Diş sarımsak
Yeteri kadar tuz, biber
Pilici doğradıktan sonra biraz tereyağı ile tencerede kuvvetli ateşte çeviriniz, etler pembeleşince unlayıp çevire çevire hafif kızartınız. Sonra orta ateşe alınız. Bir kepçe etsuyuyla ıslatınız. İçine tuz, biber ekiniz ince kıyılmış maydanoz, sarımsak ve mantar koyup hafif hafif kaynatınız, pişince indiriniz, tabağa koyunuz, salçasının üzerine gezdiriniz.
|
Mantarlı Piliç Sote |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc95352
Gönderme Tarihi: 24.Oca.2014
2,227 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
1 kg kemiksiz piliç eti
200 g ince doğranmış soğan
150 g julienne yeşil biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı tuz
200 g tereyağı
350 g soyulmuş doğranmış domates
200 g julienne mantar
1 demet maydanoz
1 su bardağı su
Tencerenin içine yağın yarısı koyularak ateşte kızdırılır.
Doğranmış piliçler eklenerek sote yapılır, tuzu ve biberi eklenip ateşten alınır.
Diğer tencerede yağın diğer yarısı kızdırılır.
Soğan eklenerek renk değişmeye başlayınca yeşil biber, mantar, karabiber, kekik, domates eklenir.
1 bardak su ilavesiyle kaynamaya bırakılır.
5 dakika ağır ateşte kaynatılır.
Karışım sote yapılmış etlerin üzerine dökülür. Biraz karıştırılır.
Pilavla birlikte servise alınır.
|
|
MANTARLI PİLİÇ SOTE Tarifleri Bıldırcın Tarifleri
|
|