|
Mantarlı Pirinç Salatası |
|
otelman
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.04.2006
Mesajlar: 196 Şehir: Alanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc5676
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2006
2,913 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım su bardağı pirinç
2 domates
1 salatalık
100 gr mantar
1 sivri biber
1 kırmızı salçalık biber
2 dal taze soğan
3-4 dal maydanoz
2 çorba kaşığı soya yağı
1 çorba kaşığı sirke
2-3 diş sarımsak
3-4 marul yaprağı
Pirinci yıkayıp haşlayın ve süzün. Domatesleri dilimleyin. Mantarı temizleyip dilimleyin. Limonlu suda haşlayıp süzün. Sivri biber ve salçalık kırmızı biberi uzun şeritler halinde doğrayın. Taze soğan ve maydanozu temizleyip kıyın. Sarımsağı ezin. Hazırladığınız malzemeleri derin bir kaba alın. Pirinci ekleyip harmanlayın.
Bir kasede soya yağı, sirke, sarımsak ve tuzu karıştırıp salatanın sosunu hazırlayın.
Marul yapraklarını yıkayıp süzün ve salata tabağına yerleştirin. Pirinçli salatayı üzerine yayın ve hazırladığınız sosu gezdirin. Salatalığı halka halka dilimleyip tabağın kenarını süsleyin. 5 dakika dinlendirip servis yapın.
ML® Mantarlı Pirinç Salatası için tıklayın
|
Mantarlı Pirinç Salatası |
|
vardar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.02.2007
Mesajlar: 394
|
Kısa URL: https://ml.md/lc12310
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2007
2,786 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gram pirinç
200 gram kültür mantarı
1 tutam merzengûş otu
2 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan veya kaşer peyniri
1/2 limonun suyu
1 desilitre zeytinyağı
Tuz
1 kaşık su
Pirincin darı ve taşlarını ayıkladiktan sonra bunu iyice yıkamalı ve kaynar tuzlu suya atarak diriliğini kaybetmeyecek kadar haşlamak Pirinç gereği kadar haşlanınca kaynar suyunu süzmeli ve haşlanma hızının durması için üstüne soğuk su dökmeli. Bir süre sonra bu soğuk suyu da süzmeli.
Kültür mantarlarını nemli ve temiz bir çuval parçasıyla ovalayıp üzerlerindeki ince zarları gidermeli. Sonra bu mantarları ince dilimlere doğramalı ve içinde bir kaşık zeytinyağı bulunan bir küçük tavaya koyup orta ısılı ateşte kavurmalı. Mantarlar kavrulunca üzerlerine 2 kaşık su dökmeli ve kabın ağzını örtüp hafif ateşte bunları pişirmeli. Mantarlar pişince bunları ateşten indirmeli, bir kenarda soğuttuktan sonra suları süzülmüş pirincin içine katmalı. Kalan zeytinyağını, rendelenmiş peyniri, kıyılmış merzengûş otuyla tuzunu serpmeli. Limon suyunu da döktükten sonra salatayı iyice karıştırmalı ve salata servis tabağına boşaltıp servis yapmalı, isteyenler bu salataya kıyılmış 1 kahve fincanı maydanoz veya dereotu koyabilecekleri gibi tabağın çevresini de yarım limon dilimleriyle süsleyebilirler. Hattâ pirinci de kahve fincanlarında kalıplayarak salata tabağına süslü bir biçimde koyabilirler.
|
Mantarlı Pirinç Salatası |
|
gönül sofrası
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.09.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc40797
Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2009
2,890 defa indirildi / yazdırıldı
|
1.5 su bardağı pirinç
10-15 mantar
Yarım limon suyu
1,5 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı su
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar
Pirinci ayıklayın, yıkayın, süzün ve hafif diri kıvamda haşlayın. Mantarları temizleyip ince ince dilimleyin. 1 kaşık zeytinyağında hafif kavurun. 1 kaşık sirke ile su ekleyip kapağı kapalı olarak suyunu salıp çekinceye kadar pişirin.
Kalan zeytinyağı, limon suyu, sirke ve tuzu karıştırıp salatanın sosunu hazırlayın. Dereotunu yıkayıp kıyın.
Pirinci süzüp salata kasesine alın. Mantarları kevgirle alıp pirince ekleyin ve harmanlayın. Rendelenmiş kaşar peyniri serpip üzerine salata sosunu gezdirin. Yavaşça karıştırıp dereotu ile süsleyin.
Not: Rendelenmiş havuç, taze soğan ve pulbiber ile salatanızı zenginleştirebilirsiniz. Şık bir sunum için ise pirinci derin bir kaseye alıp servis tabağına ters çevirin. Kubbe biçimini alan salatanın çevresini İnce dilimlenmiş limonla süsleyip üzerine kıyılmış maydanoz ve dereotu serpin.
|
Mantarlı Pirinç Salatası |
|
aza
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.02.2010
Mesajlar: 40 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc73470
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2012
2,502 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı kahverengi pirinç
1 adet dolmalık biber
300 gr taze mantar
1 demet dereotu
2 adet kırmızı biber (közlenmiş etli)
Sosu İçin:
2 çorba kaşığı sirke
1/2 kahve fincanı zeytinyağı
1/2 çay kaşığı tuz
Pirinci haşlayıp soğuk suya tuttuktan sonra süzün.pirinci kare şeklinde kesilmiş yeşil biberi ve közlenmiş kırmızı biberi incecik doğranmış mantarları ve kıyılmış dereotunu derin bir kasede karıştırdıktan sonra servis tabağına alın.Sos için, zeytinyağı sirke ve tuzu karıştırın ve salatanın üzerine dökün.
|
Mantarlı Pirinç Salatası |
|
sudan
Aşçı
Kayıt: 01.11.2016
Mesajlar: 15 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc120696
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2016
1,039 defa indirildi / yazdırıldı
|
Eyüp Sevinç
15 adet mantar
1,5 su bardağı pirinç
1 adet havuç
1 adet taze soğan
2 yemek kaşığı kaşar peyniri
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı su
1 tatlı kaşığı pul biber
Sosu için;
1 yemek kaşığı zeytinyağı
½ adet limonun suyu
3 dal dereotu
Tuz
Küçük bir tencereye zeytinyağını koyup ısıtın. İnce dilimlenmiş mantarları ekleyin. 3 dakika kavurun. Sirke ve suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Mantarlar suyunu salıp çekene kadar pişirin. Pişen mantarları, haşlanmış pirinci, soyulup rendelenmiş havucu, ince kıyılmış taze soğanı ve pul biberi karıştırma kabına alın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip iyice karıştırın.
Sosu için;
Karıştırma kabına geriye kalan zeytinyağı, limon suyu, ince kıyılmış dereotu ve tuzu ekleyip karıştırın. Sosu bekletmeden salatanın üzerine dökün ve karıştırın. Salatayı servis kâselerine aktarıp servis edin.
|
|