Kısa URL: https://ml.md/lc124011
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2017
1,035 defa indirildi / yazdırıldı
1/2 kilo Un
6 kaşık margarin
2 paket Kuru maya
15 gr Tuz
Yeteri kadar ılık su
4 tatlı kaşığ Salca
2 küçük kas domates sos
15 adet mantar
25 dilim sucuk
İsteğe göre mısır
4 diş sarımsak
2 tutam karabiber
Tuz
2 büyük parça kaşar peyniri
15 adet siyah zeytin
Yarım kilo un, bir paket kuru maya, 15 gr. tuz ve hamuruna 6 yemek kaşığı yağ ve ılık su ile yoğurulur.
Yoğurulan hamur mayalanır ve yarım santim açılır.
Pizza salçası için iki kaşık salça iki diş sarımsakdomates sosu karabiber tuz ve biraz da su karıştırılıp fırça yada kaşık ile açılan hamurun üzerine sürülür.
Sucuklar ince ince doğrayıp kavurduğumuzmantarlar çekirdeği çıkarılmış zeytinler isterseniz mısır ve en üstede kaşar rendesi konulur ardından hamurun dışta kalan kısımları orta kalınlıkta şeritler halinde kesilir.
Malzemelerin dibine kadar ardından sağdaki şeridi sola soldaki şeridi sağa getirerek örülür üzerine hafif yağ sürüp 220 dereceli fırında kızarana dek pişirilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc166810
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2022
180 defa indirildi / yazdırıldı
350 gr Kültür Mantarı
Hamuru için:
4 su bardağı un
1 yumurta
½ çay bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 çay bardağı ılık süt
½ çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Kekik
Taze fesleğen yaprakları
Kuru mayayı ılık suda yumuşatın. Unu bir kaba alın ve yumuşamış maya, sıvı yağ, yumurta ve sütü ilave edin. Hamuru katı bir kıvam yakalayana kadar su ilave ederek yoğurun. Üzeri kapalı olarak 1 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra hamuru fırın tepsisine ince bir şekilde açın ve üzerine ince ince dilimlediğiniz kültür mantarlarını dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hamur kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardığınız pizzayı taze fesleğen yaprakları ve damak zevkinize göre kekik serperek süsleyin.