Kısa URL: https://ml.md/lc24569
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2008
2,297 defa indirildi / yazdırıldı
MALZEMELER
10 adet mantar
4 adet milföy hamuru
1 çorba kaşığı margarin
2 adet dilimlenmiş domates
2 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
Mantarları ince ince doğrayın. Tavaya koyduğunuz az miktarda margarinle mantarları soteleyin.
Milföy hamurlarını kenarlarından katlayın, içine, margarinde sote ettiğiniz mantarları döşeyin.
Domatesleri ince halkalar şeklinde kesin ve hazırladığınız milföy hamurlarının üzerine dizin. Bu arada kaşar peynirini rendeleyerek domateslerin üzerine serpin. Önceden ısıtılmış 180°C fırında milföy hamurları pişinceye kadar tutun.
1 paket milföy
1 su bardağı rendelenmiş peynir
1 yemek karışığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
300 gr mantar
1/2 orta boy soğan
4-5 diş dövülmüş sarımsak
1 yemek kaşığı taze biberiye
1 yemek kaşığı taze kekik yaprağı
2 yemek kaşığı balzamik sirke
1 çırpılmış yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı biber
Fırını 200 derecede önceden ısıtın. Dondurucudan milföyü çıkarın ve diğer malzemeler hazır olana kadar çözdürün. Bir tavaya tereyağı ve zeytinyağını ekleyin, orta ateşte ısıtın. Soğanları tuz ile birlikte yaklaşık 5 dakika yumuşayıncaya dek pişirin. Sarımsak ve mantarı da ekleyerek, suyunu çekene dek pişirin. Sirkeyi tavaya ekleyin ve hiç su kalmayana kadar karıştırmaya devam edin. Üzerine taze otlar ve baharatları ekleyin. Milföyleri kenarlarından hafifçe çekiştirin, geniş bir dikdörtgen haline getirin. Milföy hamurunun ortasına peynirleri koyun. Üzerine mantarları ekleyin. Kenarlarından kıvırarak milföyün üzerini örtün. Üzerine fırçayla yumurta sürün. Kızarana kadar yaklaşık 15 dakika fırında pişirin. Servisten önce soğumaya bırakın.