Malzeme:
10 adet tavuk budu
1 adet havuç
2 adet çarliston biber
1 adet soğan
250 gr taze mantar
1/2 çorba kaşığı margarin
1 adet iri domates
bir miktar tuz
Hazırlanışı:
Temizlenip yıkanmış tavuk butları süzülmeye bırakılır. Kurulandıktan sonra içersine 1 çay kaşığı karabiber atılmış kızgın yağda iyice pembeleşene kadar kızartılır. Diğer taraftan 1/2 kaşık margarinde salata soğanı şeklinde doğranmış soğanlar, ortadan ikiye bölünmüş mantarlar 5 dakika kadar kavrulur, küçük doğranmış havuç, küçük doğranmış çarliston biber, kabukları soyulup doğranmış domatesler ilâve edilerek karıştırılır, tuzuda eklenerek kızartılmış olan tavuk butlarının üzerine konur, buharı çıktıktan sonra kısık ateşte 30 dakika pişirilir, ateş söndürüldükten sonra 15 dakika daha kapağı kapalı olarak dinlenmesi sağlanır.
Fotoğraf "çerçeve" tarafından gönderildi. 10.04.2018
|