|
Mantarlı Tavuk Ciğeri |
|
oKlAvA
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.04.2006
Mesajlar: 111 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc2650
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2006
2,945 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 Gr tavuk ciğeri
200 Gr taze mantar
1 Çorba kaşığı domates salçası
1 Adet kuru soğan
2 Çorba kaşığı tereyağı (damak zevkinize göre miktarını ayarlayınız)
Tuz
Karabiber
Ciğerleri yıkayın, havlu kağıt üzerine alıp kurulayın.
Tuz ve biber serpip iyice karıştırın.
Bir tavada tereyağını eritin.
Doğramış olduğunuz soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
Mantarları yıkayın ve büyük parçalara ayırın.
Soğana ilave edin.
Orta ateşte pişirin.
Başka bir tavada kalan tereyağını eritin, ciğerleri tavaya alın.
Yüksek ateşte pişirin.
Piştikten sonra mantar-soğan karışımı ve salçayı ilave edin.
Bir kaç dakika suyunu çekene kadar pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.
ML® Mantarlı Tavuk için tıklayın
|
Mantarlı Tavuk Ciğeri |
|
sinbat
Aşçı
Kayıt: 17.03.2008
Mesajlar: 18 Şehir: Antakya |
Kısa URL: https://ml.md/lc22630
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2008
2,548 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kg. tavuk ciğeri ve yüreği
1/2 kg. kültür mantarı
1/2 demet maydanoz
2 adet sivri biber
3 adet domates 2 adet soğan
1 çay kaşığı karabiber,
kimyon,
kırmızı biber
Tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
Mantarları küçük küçük doğrayıp, haşlayın ve suyunu süzün. Ayn bir tencerede soğanı doğrayıp, sıvı yağda kavurun. Ciğerleri de doğrayıp, soğanla birlikte kavurun. Diğer malzemeleri doğrayıp ilâve edin. 1.5 çay bardağı su koyup, kısık ateşte pişirin.
Not: Aynı yemeği kuzu ciğeriyle de yapabilirsiniz.
ML® Mantarlı Ciğer Yahnisi için tıklayın
|
Mantarlı Tavuk Ciğeri |
|
sümbül abla
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.09.2009
Mesajlar: 32 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc40918
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2009
2,690 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. tavuk ciğeri
250 gr. mantar
1,5 çorba kaşığı domates salçası
1 büyük soğan
katıyağ
karabiber
tuz
Ciğerleri yıkayıp, kurulayın ve karabiber ve tuzunu serperek karıştırın. Kızgın yağda, doğranmış soğanları pembeleştirin ve doğranmış mantarları ilave edip suyunu çektirin. Ayrı bir kızgın yağda, ciğerleri pişirin ve üzerine pişen mantarlarla salçayı ilave edin. Bir kaç dakika çevirerek pişirin.
|
|