|
Mantarlı Tavuk |
|
oKlAvA
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.04.2006
Mesajlar: 111 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc2649
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2006
2,822 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tavuk baget
Kırmızı biber
Tuz
Domates
Biber
Mantar
Bagetleri kekik, kırmızı biber, tuz ile karıştırdıktan sonra tepsiye diziyoruz. Tavukların üzerine domates halkaları, biber ve mantarları dağıtıp fırına veriyoruz.
ML® Mantarlı Tavuk için tıklayın
|
MANTARLI TAVUK |
|
nurdil
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.07.2007
Mesajlar: 20
|
Kısa URL: https://ml.md/lc16660
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2007
2,577 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 Orta boy domates
2 Bardak su
4 Tavuğun butu
2 Çorba kaşığı domates rendesi
1 Diş sarımsak
1 Çay kaşığı karabiber
1 Büyük soğan,
1 Çay kaşığı kırmızı biber,
2 Çorba kaşığı tereyağı,
15-20 Mantar
1 Su bardağı un,
1 Yumurta
1 Çay kaşığı şeker,
1 Avuç ufalanmış ekmek.
1 Yeşil biber,
Tuz, biber
Tavuk butlarını yumurtayla birlikte ufalanmış ekmeğe buladıktan sonra bunları ya fırına sürün, ya da tavada her iki tarafları kızarıncaya kadar kızartın. Öte yandan soğanı ve sarmısağı ufak, ufak doğrayıp buna yine ufak ufak kestiğiniz yeşil sivri biberi de katarak erimiş tereyağın içinde kavurun. Sonra unu iri iri doğradığınız domatesleri, iki bardak suyu, bir çay kaşığı şekeri, kırmızı ve karabiberi, doğradığınız mantarları da koyarak hepsini birlikte beş dakika yavaş yavaş kaynatın ve hazırladığınız bu mantarlı sosu sıcak tavukların üzerine dökün.
|
Mantarlı Tavuk |
|
Ünye'li
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.05.2011
Mesajlar: 44 Şehir: Ordu |
Kısa URL: https://ml.md/lc64290
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2011
2,237 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
2 adet tavuk göğsü
200 gr. mantar
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Yarım çay kaşığı köri
1 çorba kaşığı soya sosu
2 adet domates
2 adet sivri biber
Karabiber
Pul biber
Tavuk etlerini jülyen doğrayın. Üzerine köri, soya sosu, karabiber ve pul biber ekleyin. Yarım saat bekletin. Mantarları, domatesleri ve biberleri dilimleyin. Yağı bir tavada kızdırın. Tavuklara tavaya alın. Üzerine mantar, domates ve biberleri ekleyin. Tuz ve karabiber ilave edin. Tavuklar ve sebzeler suyunu bırakıp çekene kadar orta ateşte pişirin.
|
Mantarlı Tavuk |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc69067
Gönderme Tarihi: 17.Ekm.2011
2,136 defa indirildi / yazdırıldı
|
2,5 kg'lık 1 tavuk (temizlenip, 6 parçaya bölünmüş)
3 çorba kaşığı rafine yağ
1 orta boy soğan (ince doğranmış)
1 diş sarımsak (dövülmüş)
30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı
500 gr mantar (silinip, dilimlenmiş)
1+1/2 su bardağı tavuk suyu
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
1 defne yaprağı
2 çorba kaşığı mısır nişastası (6 çorba kaşığı suda eritilmiş)
Büyük bir tavada rafine yağı orta ateşte ısıtınız. Yağ kızınca soğan, sarımsak ve tavuk parçalarını tavaya koyup, sık sık çevirerek 8-10 dakika, tavuk parçalarının har yanları iyice kahverengileşene kadar kızartınız. Tavayı ataşten alıp, delikli kepçeyle tavuk parçaları, soğan ve sarımsağı bir tabağa çıkararak, tavada kalan bütün yağı dökünüz. Tavayı harlı ateşe oturtup, tereyağı koyunuz. Yağ kızınca mantarları ekleyip, sürekli karıştırarak 3 dakika pişirdikten sonra, tavayı ateşten alarak bir kenara bırakınız. Büyük bir tencerede tavuk suyu, kekik, tuz, biber ve defne yaprağını orta ateşte ısıtınız. Mısır nişastasını ekleyip, sürekli karıştırarak, karışım koyulaşmaya başlayıncaya kadar pişiriniz. Tabaktaki pişmiş tavuk parçaları, soğan, sarımsaklarla, tavadaki mantarlar ve pişme suyunu ekleyip, iyice karıştırınız. Ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatarak tavuk parçalarını 20-25 dakika, yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
Tencereyi ateşten alıp, yemeğinizi ısıtılmış bir servis tabağına aktararak servis ediniz.
|
Mantarlı Tavuk |
|
Uçan Süpürge
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.05.2010
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc83543
Gönderme Tarihi: 21.Kas.2012
2,003 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet tavuk göğsü
250 gr. mantar
1 adet soğan
1 çorba kaşığı margarin
2 adet biber
1 tatlı kaşığı köri
1 çorba kaşığı krema
4 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
Tavuk etlerini doğrayın. Piyazlık doğranmış soğanları margarinde kavurun. Tavukları ve mantarları ekleyin. Üç-dört dakika daha kavurup biberleri, köriyi ve tuzu ekleyin. Tencereyi ocaktan alın. Hafifçe ılınınca kremayı katın. Rendelenmiş kaşar peynirini de yemeğin üzerine dökün. Tencerenin kapağını kapatın. Kaşarlar eriyince servis yapın.
|
Mantarlı Tavuk |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166399
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2022
410 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram tavuk göğsü
300 gram mantar
Tavukları kuşbaşı şeklinde doğrayıp, tavada kavurun. Tavuklar kavrulurken, mantarları iyice yıkayıp temizlemelisiniz. Sonrasında tavaya mantarları da ilave edip pişirmeye devam edin. İsteğe göre baharatlarla süsleyebilirsiniz. Mantarlı tavuk hazır.
|
|