|
Mantarlı Yumurta |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2024 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc179570
Gönderme Tarihi: 21.Eyl.2024
90 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gram mantar (ince dilimlenmiş)
3 adet yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
1 küçük soğan (ince doğranmış)
1-2 diş sarımsak (isteğe bağlı, ince doğranmış)
Tuz ve karabiber (arzuya göre)
1/4 çay kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri (isteğe bağlı)
İnce doğranmış taze maydanoz veya yeşil soğan (süslemek için)
Tavayı orta ateşte ısıtın ve tereyağı veya zeytinyağını ekleyin.
Soğanları ekleyip yumuşayana kadar soteleyin (yaklaşık 2-3 dakika).
Sarımsakları ekleyip 30 saniye daha soteleyin.
Dilimlenmiş mantarları ekleyin, tuz ve karabiber serpip mantarlar suyunu salıp çekene kadar (yaklaşık 5-7 dakika) soteleyin.
Yumurtaları bir kaba kırın, bir çimdik tuz ekleyip çırpın.
Çırpılmış yumurtaları mantarların üzerine dökün ve karıştırarak pişirin. Yumurtalar hafifçe katılaşana kadar (tercihe göre daha yumuşak veya tam pişmiş) pişirin.
Rendelenmiş kaşar peyniri ve kırmızı pul biberi ekleyin. Peynir eriyene kadar karıştırın.
Üzerine ince doğranmış maydanoz veya yeşil soğan serpiştirerek servis yapın.
|
Mantarlı Yumurta |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc178678
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2024
92 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
1 adet soğan
5-6 adet mantar
4 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ
1 tatlı kaşığı salça
2 adet soğan
2 adet yumurta
Kaşar peyniri (üzeri için rendelenmiş isteğe bağlı)
Tuz
Karabiber
Soğanı piyazlık doğrayalım.
Mantarların kabuğunu soyup çok kısa sürede sudan geçirelim(yoksa çok sulanıyorlar)
Tavaya soğanı alalım iyice piştikten sonra mantarları ekleyelim. Bu aşama da tuz ilavesi yapmayalım mantarlar suyunu bırakmasın.
Mantarlar da iyice pişince salçayı ekleyelim ve salçayı da kavuralım.
Tuz ve karabiber eklemesi yapalım.
Yumurtayı bir kaseye kırıp tuzunu ekleyelim ve köpük köpük olana kadar çırpalım.
Yumurtayı mantarların üzerine dökelim.
Kaşık yardımıyla yumurtanın yüzeyinde ufak delikler açarak içinin de pişmesini sağlayalım ama şeklini bozmamaya özen gösterelim.
İyice pişince üzerine rendelenmiş kaşar ilavesi yapalım. Servis tabağına yine şeklini bozmadan alalım.
|
Mantarlı Yumurta |
|
anfora
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.12.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc31269
Gönderme Tarihi: 20.Haz.2024
1,992 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 yumurta
10 mantar
1 soğan
1 tatlı kaşığı sirke
Katıyağ
Karabiber
Tuz
Kızdırılmış yağda piyazlık doğranmış soğanları pembeleştirip, üzerine doğranmış mantarları ve tuzunu koyup kavurun. Sirkeyi de ilave edip biraz pişirin. Bunların üzerinde oyuklar açıp dağıtmadan yumurtaları kırın. Yumurtaların akı beyazlayıncaya kadar pişirin.
|
Mantarlı Yumurta |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc152310
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2020
314 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım paket kültür mantarı
1 adet küçük boy kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
4 adet yumurta
Tuz
Karabiber
Taze kekik
Soğanı minik minik yemeklik doğrayın. Mantarları yıkayıp toprağını atın ve kurulayın. Kuruladığınız mantarları bozuk para kalınlığında doğrayın.
Tereyağı ve zeytinyağı karışımını tavaya alın, soğanları ve tuzu ilave edip soğanlar pembeleşinceye kadar orta ateşte kavurun.
Mantarları ilave edip 2-3 dakika kadar soteleyin. Mantarların rengi dönmeye başlayıp yumuşayınca yumurtaları kırın ve iyice karıştırım pişirin.
Tuz, karabiber ve taze kekik ile servis yapın.
|
Mantarlı Yumurta |
|
oluk
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.08.2017
Mesajlar: 38 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc127328
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2017
949 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
2 kültür mantarı
2 bıldırcın yumurtası
3 dal maydanoz
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Zeytinyağını tavada ısıtıp mantarları bütün olarak tavaya alın. Isıttıktan sora tavadan alın. İçlerine yumurta kırıp tuz serpin. önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika pişirşin. Yumurtalar pişince fırından alın. İnce kıyılmış maydanoz yaprakları ve karabiber ile süsleyerek servis yapın.
|
Mantarlı Yumurta |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc70895
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2011
2,441 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 yumurta
200 gr mantar (silinip, ince doğranmış)
150 gr (10 çorba kaşığı) tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
Tereyağı orta boy bir sahanda, orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca mantarları ekleyip 3-4 dakika, arasıra karıştırarak pişiriniz. Tuz ve biberi ekleyip, birkaç kez karıştırdıktan sonra, yumurtaları kırınız.
Yumurtaları 3-4 dakika pişirdikten sonra, sahanı ateşten alarak servis ediniz.
|
Mantarlı Yumurta |
|
selim
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.06.2010
Mesajlar: 21 Şehir: Mordoğan |
Kısa URL: https://ml.md/lc52578
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2010
2,176 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bir tencereye 3 - 4 iri soğanı halka halka doğrayıp bir kaşık tereyağı ile kuvvetli ateşte çevirerek öldürünüz. Sonra yıkayıp temizlediğiniz 20 - 25 kadar taze mantarı doğrayıp tuz ve biber ekerek tencereye ilâve ediniz. Bunu da orta ateşte bir tahta kaşıkla çevirerek 1 - 2 kaşık sirke de ilâve edip iyice pişiriniz. Sonra yumurta sahanına döşeyip yuvalar açınız. Yuvalara yumurtaları kırarak pişirip servis yapınız.
Not: Bunda yemek esnasında sirke gezdirmek gerekir. Bir de taze mantar yerine kutu mantarı kullanılabilir.
|
Mantarlı Yumurta |
|
serin
Aşçı
Kayıt: 16.11.2008
Mesajlar: 14
|
Kısa URL: https://ml.md/lc33476
Gönderme Tarihi: 06.Şub.2009
2,291 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram mantar
6 adet yumurta
6 çorba kaşığı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
tuz
karabiber
Mantarlar yıknaıp limonlu suda bekletilir. Daha sonra sotelik doğranıp tereyağı ile beraber tavaya alınıp suyunu çekene kadar kavrulur.
Yumurtalar bir kaba kırılıp; tuz, karabiber ve sütle beraber çırpılır.. Karışım tavaya mantarların üzerine dökülür ve sallanarak pişmesi takip edilir. Omletin altı tavadan kurtulunca ters yüz edilip diğer yüzünün de pişmesi sağlanır.
|
MANTARLI YUMURTA |
|
bilge79
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.08.2008
Mesajlar: 40 Şehir: Kahramanmaraş |
Kısa URL: https://ml.md/lc26724
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2008
2,354 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
100 gr. mantar,
5 adet haşlanmış yumurta,
1 adet domates,
2 adet taze soğan,
1 çorba kaşığı margarin,
tuz,
kırmızı biber.
Hazırlanışı:
Mantarı ayıklayın ve küçük parçalar halinde kesin. Bir tavanın içinde margarini eritin. Buna rendelenmiş domatesi ve küçük kesilmiş soğanı ilave edin. Sonra mantarları da içine atın, tuz ve karabiber ilave ederek tavanın kapağını kapatın. 25 dakika pişirin. Yumurtaları ortadan ikiye böldükten sonra, sarılarını boşaltın. Boş kalan kısımlara mantarları doldurun sıcak olarak servis yapın.
|
Mantarlı Yumurta |
|
rıza
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.03.2007
Mesajlar: 371 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc13391
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2007
2,576 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 tane yumurta
6 dilim tost ekmeği
300 gram mantar
75 gram tereyağı
1 demet maydanoz
1 limon
4 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı sirke
Tuz
Karabiber
Mantarların saplarının topraklı bölümlerini kopartın, zarlarını soyun, dilim dilim kesin ve içine bir limon sıkılmış soğuk suya atın.
Beri yanda bir tencereye tereyağının yarısıyla iki kaşık zeytinyağını ve sarımsakları koyarak ateşe oturtun. Mantarları sudan çıkartın, süzün, tuzlayıp biberleyin ve kızan yağın içine atın. Tencerenin kapağını örtün ve orta ısılı bir ateşte pişirin (Pişme sırasında mantarlar kendi sularını saldıkları için ayrıca su istemezler).
Mantarlar pişince ateşten indirmeden önce içindeki sarımsakları çıkartın, yıkanmış ve ince ince doğranmış maydanozları içine katın. Bir - iki defa karıştırdıktan sonra tencereyi indirin. Beri yanda tost ekmeğini isteğe göre yuvarlak veya üçgen biçiminde dilimlere doğrayın. Etraflarındaki kabukları kesip çıkartın. Sonra bu dilimleri kalan tereyağı zeytinyağı karışımında kızartın (Kızaranları soğumamaları için kapalı ve sıcak bir yerde tutun)
Yumurtaların hazırlanmasına gelince: Her şeyden önce yumurtaların çok taze olması gerekir. Bir tencereye bol su, bir çorba kaşığı tuzla bir çorba kaşığı sirke koyup ateşe oturtun. Su kaynamaya başlayınca ateşi biraz kısın, yumurtaları teker teker içine kırın. Yumurtaları iki partide üçer üçer kırıp haşlarsanız birbirlerine yapışmaz ve daha düzenli olurlar. Yumurtaları üçer dakika haşlamak kâfidir. Yumurtaların aklarını bir kevgirle sarılarını üstüne doğru iterek her yanlarının aklarla sarılmasını ve tencerenin kenarlarına yapışmamasını sağlayın. Böylece yumurtaların sarıları tam pişmez ve biraz sıvı kalır. Üç dakika sonunda yumurtaları kevgirle teker teker kaynar sudan çıkartıp soğuk suya koyun. Daha sonra da sularının iyice süzülmesi için bunları bir süzgece alın. Kenarlarındaki fazla beyazlan bıçakla keserek yumurtalara düzgün bir biçim verin. Yumurtaları yeniden ılık suya koyun ve tabağınızı hazırlayıncaya kadar suda bırakın.
Kızarmış ekmek dilimlerini servis tabağına dizin, sonra sudaki haşlanmış yumurtaları çıkartın, sularını süzün ve ekmeklerin üzerine birer tane koyun. Yumurtaların üzerine de çok sıcak olmak üzere (soğumuşsa ısıtın) mantarları kaşıkla dağıtır ince kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın.
|
Mantarlı Yumurta |
|
TUBA
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.06.2005
Mesajlar: 153
|
Kısa URL: https://ml.md/lc10548
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2006
3,264 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 yumurta
150 gr mantar
50 gr un
80 gr tereyağı
500 gr süt
2 baş pırasa
yarım baş soğan
1 demet maydanoz
1/2 su bardağı et suyu
3 çorba kaşığı mısırözü yağı
1 tutam cevz-i bevva
1 tutam karabiber
yeteri kadar tuz
3 çorba kaşığı mısırözü yağı
Pırasa güzelce ayıklanıp, iyice yıkandıktan sonra ince dilimler halinde doğranır, soğan ince ince kıyılır ve içine mısırözü yağı ve 30 gr tereyağı konulmuş kapta ateşe oturtuhuySoğan ve pırasa ölmeye başlayınca, iyice temizlenip zarı çıkarılmış ve dilim dilim doğranmış mantarlar katılır. İyice karıştırıldıktan sonra 1/2 bardak et suyu dökülür. Tuz, karabiber ve cevz-i bevva serpildikten sonra orta ateşte 20 dakika kadar pişirilir. Mantarlar pişerken diğer tarafta yumurtalar katı oluncaya kadar haşlanır. Kabuklan soyulup soğutulduktan sonra dilim dilim doğranır. Bir tutam tuz, süt, kalan tereyağı ve unla beşamel sos hazırlanır. Mantarlar iyice karıştırılıp bir kenarda soğutulur. Beşamel sosun yarısı servis tabağına boşaltılır, üzerine dilimlenmiş yumurtalar dizilir. Geri kalan sos da konulduktan sonra kıyılmış maydanoz serpilir. Servis tabağı, servis vaktine kadar, içinde kaynar su bulunan bir kabın içinde tutulur.
|
|