|
Mantı Makarna |
|
Ceren
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.04.2011
Mesajlar: 133 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc67804
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2011
2,292 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket mantı makarna
750 gram yoğurt
5 diş sarımsak (orta büyüklükte)
İsteğe göre nane
İsteğe göre tuz
Bir miktar zeytinyağı
Önce geniş bir tencereye su koyun ve kaynamaya bırakın. Su kaynarken biz diğer işlerimizi halledelim. Sarımsakları bir kapta iyice ezin. Ezilen sarımsakların üzerine yoğurdu ekleyin. İsteğe göre yoğurt karışımımıza tuz ekleyin. Makarnaları kaynayan suya atın ve pişirin. Ardından pişen makarnaları süzerek geniş bir kaba alın. Makarnaların üzerine yoğurt karışımımızı ekleyin. Tüm bunları yaptıktan sonra sıra yemeğimizin üzerine güzel bir sos hazırlamaya geldi. Tavaya sıvı yağı koyun. İsteğinize göre nane ve pul biber ekleyin. Yağı kızdırdıktan sonra yemeğimizin üzerine yayarak dökün. İşte bu kadar basit. Süre iyi ayarlanırsa en fazla 20 dakikanızı alacaktır.
|
Mantı Makarna |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc106532
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2015
1,820 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket mantı makarna
250 gr. kıyma
1 adet soğan
2 su bardağı yoğurt
2-3 diş sarımsak
1 tutam tuz, karabiber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı margarin
1 tutam nane, kırmızı pul biber
Soğan rendenin ince tarafı ile rendelenir. Kıyma içerisine rendelenmiş soğan, margarin tuz ve karabiber ilave edilerek iyice yoğrulur. Kıymalı harçtan minik parçalar alınarak makarnanın geniş tarafından kapalı ağzına doğru itilerek doldurulur. Hazırlanan mantı makarnalar normal makarnayı pişirir gibi tuzlu kaynar su içerisinde haşlanır. Kevgir ile süzüldükten sonra sarımsaklı yoğurt hazırlanarak üzerine dökülür. Arzu edilirse kızdırılmış sıvı yağ içerisinde nane ve pul biber hafifçe çevrilerek mantının üzerinde gezdirilebilir.
|
Makarnadan Mantı |
|
şevkat
Aşçıbaşı
Kayıt: 21.07.2017
Mesajlar: 25 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc126983
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2017
1,144 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sultanmarketing.kz
200 g Sultan mantı makarna
250 g kıyma
1 yumurta
1 soğan
1 diş sarımsak
Dereotu
Maydanoz
Tuz
Karabiber
Kıymayı ince kesilmiş soğan ve sarımsakla karıştırın. Kıymaya yumurta, tuz, biber ekleyin ve iyice yogurun.
Sultan makarnasını bir birden kıymayla doldurun ve onlari düz kaplara yerlestirin.
Kıymayla doldurulan makarnaları tuzlu kaynamış suda 15 dakika pişirin.
Hazır olan makarnayı kaymakla birlikte servis yapın. Tadına göre dereotu ve maydanozla süsleyin.
|
Mantı Makarna |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc144499
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2019
748 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket mantı makarna
250 gram kıyma
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak
1 baş soğan
5 su bardağı su
Yeteri kadar tuz
Karabiber
Pul biber
Soğanı rendeleyin. Kıymaya soğanı, tuzu ve karabiberi ekleyerek yoğurun. Mantı makarnalarının içlerini kıymalı harç ile doldurun.
Tencereye beş su bardağı suyu koyun, içine tuz ilave edip kaynatın. Hazırladığınız mantı makarnaları kaynamakta olan suya atıp 15 dakika haşlayın. Suyunu süzüp geniş bir servis tabağına alın.
Sarımsakları ezip yoğurtla karıştırın. Sıvı yağı tavada kızdırıp içine pul biber ekleyerek kavurun. Mantı makarnanın üzerine sarımsaklı yoğurt ve yağda kızdırılmış pul biber gezdirin. Sıcak olarak servise sunun.
|
Mantı Makarna |
|
makara
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.07.2020
Mesajlar: 24 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc151803
Gönderme Tarihi: 21.Tem.2020
388 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket midye makarna
400 gram kıyma
1 büyük kuru soğan (rendelenmiş fazla suyu alınmış )
Yarım çay kaşığı karabiber
Pul biber
Tuz
Suyu için:
1 tatlı kaşığı salça
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
Tuz ya da et bulyon
Mantı makarna yapımına iç malzemesiyle başlayın.
Öncelikle kıyama, soğan, tuz ve baharatları bir kabın içerisinde karıştırın.
Daha sonra tek tek makarnanın içini bu karışımla doldurun.
Tereyağını eritip, salçayı kavurmaya başlayın.
Üzerine mantı makarnaları koyup bir iki dakika kavurun.
Sonra kaynamış sıcak suyu makarnanın üzerine döküp hafif sulu pişirin.
Yoğurt ve istediğiniz baharatlarla servis edebilirsiniz. İster sade suda haşlayıp mantı gibi süzebilirsiniz, isterseniz de salçalı suda pişirip hafif sulu yoğurtla yiyebilirsiniz.
|
Mantı Makarna |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177436
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2024
190 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket mantı makarna
250-300 gram kıyma
1 adet soğan
2-3 diş sarımsak
1 yumurta
Pul biber
Karabiber
Tuz
Yoğurt
Sos için:
2 yemek kaşığı tereyağı
Nane
Pul biber
Rendelediğiniz soğan, sarımsak, yumurta ve kıyma ye baharatlarla birlikte harmanlayarak bir iç harç hazırlayınız.
Makarnanın içerisini kıyma ile doldurduktan sonra mantı haşlar gibi kaynar suda haşlayınız.
Haşlanan mantıları servis tabağına alınız.
Üzerine sarımsaklı ya da sarımsaksız yoğurt hazırladıktan sonra servis tabağına aldığınız mantıların üzerine ekleyiniz.
İsteğe bağlı olarak tereyağında pul biberli sos ya da salça sos yaparak servis edebilirsiniz.
|
Mantı Makarna |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc179323
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2024
70 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket mantı makarna
350 gr. kıyma
Çeyrek demet maydanoz
1 adet kuru soğan
2 çay kaşığı kadar karabiber
Çay kaşığı ucu ile kimyon
4 diş sarımsak
Yoğurt
2 Yemek kaşığı tereyağı
3 Yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Önce kıymamıza maydanozlarımızı yıkayalım ve incecik kıyalım. Soğanı ince tarafından rendeleyelim. Karabiber, kimyon ve tuzu da katarak güzelce yoğuralım.
Tenceremize sıvı yağ koyalım bir kaç dakika ısıtalım. Yoğurmuş olduğumuz kıymamızı, mantı içimizi güzelce kavuralım.
Daha sonra suyunu ekleyelim kaynasın. Suyu çok katmayalım. Su kaynayınca bir paket mantı makarnayı içine boşaltalım. Makarnalar suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişirelim. Dağılmamalarına dikkat edelim.
Tek tek makarnalara iç doldurulmuyor. Bilirsiniz çok zaman alıcıdır ve pişerken çoğu makarnadan çıkar. Tarifimde ise kavurduğumuz için, pişerken makarnalara kendiliğinden dolduğunu göreceksiniz.
Mantımızı tabaklara koyalım ılık olunca sarımsaklı yoğurt dökelim. Eritilmiş tereyağında biraz pul biber yakıp yoğurtun üzerine dökelim.
|
Makarna Mantı |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc179324
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2024
64 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram kıyma
Yarım paket mantı makarna
1 tane küçük soğan
Bir tutam maydanoz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kasığı karabiber
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 kasık tereyağı
2 kasık salça
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
Kıymanın üzerine soğanı rendeleyip maydanozu, pulbiberi, karabiberi koyup yoğuruyoruz. Makarnanın içlerini doldurup tencerede ayçicek ve tereyağını kızdırıp salçayı ve naneyi koyup üzerine sıcak suyu döküp kaynayınca makarnaları katıp 15 dakika kadar pişiriyoruz. Sarımsaklı yoğurdu hazırlayıp makarnayı servis tabağına koyup sarımsaklı yoğurdu gezdiriyoruz.
|
|