Kısa URL: https://ml.md/lc157426
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2021
363 defa indirildi / yazdırıldı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
4 yemek kaşığı tereyağı
Yarım yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı Kuru nane
Kekik
Tuz
Pul biber
Öncelikle bu sosun akışkan olması gerekiyor.
Yağ ve salça oranını ona göre ayarlamak gerekli.
Sıvıyağ ve tereyağımızı tavada iyice ısıtıyoruz.
Yağ kızınca salçamızı ekliyoruz ve iyice eziyoruz.
Burada akışkan olması lazım, gerekirse yağ eklenebilir.
Salça kızarınca şeker, pul biber eklenir.
Son olarak nane, kekik eklenir.
Nane ve kekik hafif kızarınca, ocaktan alalım ve mantımız üstüne dökelim.
Kısa URL: https://ml.md/lc167464
Gönderme Tarihi: 22.Eyl.2022
315 defa indirildi / yazdırıldı
4 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Kuru nane
Pul biber
Tereyağı ve sıvı yağı tavada ısıtın.
Ardından nane ve pul biberi de ekleyip yağın rengi değişene kadar karıştırın..
Sosunuz hazır olunca mantınızın üzerine ekleyebilirsiniz.