|
|
Maragyani (Ordu) |
|
böğürtlen
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.08.2016
Mesajlar: 24 Şehir: Ordu |
Kısa URL: https://ml.md/lc118850
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2016
2,835 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ordu Büyükşehir Belediyesi
1 adet iri tavuk (tercihen köy tavuğu)
3 su bardağı iç ceviz
2 adet büyük baş soğan
1 çay bardağı pirinç
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı mısır unu
1 yemek kaşığı buğday unu
1 büyük fincan zaprana otu
2 yemek kaşığı çörek otu
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
3 adet iri diş sarımsak
Tuz
Temizlenmiş tavuk parçalara ayrılarak kendi suyunda pişmeye bırakılır. Daha sonra pirinçle birlikte derin bir tencerede ağzına kadar su ile doldurularak kısık ateşte demlenmeye bırakılır. Cevizler iyice çekilerek bir kenara bırakılır. Tereyağı bir kapta eritilir. Buğday unu ve mısır unu kavrulup soğumaya bırakılır. Çörek otu teflon tavada yağsız olarak kavrulduktan sonra havanda iyice dövülerek bir kenara bırakılır. Safran otu teflon tavada kavrularak bir kenara bırakılır. Sarımsaklar da tuzla dövülerek hazırlanır. Tavuk soğuduktan sonra parçalara ayrılır, bütün (ceviz hariç) katılarak, iyice karıştırılır ve bir taşım kaynamaya bırakılır. En son ceviz katılır ve altı kapatılır. Sıcak servis edilir.
|
|
Maragyani (Ordu) Tarifleri Amasya Yemekleri
|
|