Kısa URL: https://ml.md/lc6362
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2006
2,393 defa indirildi / yazdırıldı
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
125 gr. margarin yağı
1 çay bardağı su
Alabildiği kadar tuz,
un
Malzemelerin hepsi yoğrulur. 6 eşit parçaya bölünür. Oklavayla açılan hamurların her birinin arası sana yağla yağlanıp üst üste konur. Katlanarak kare şekli verilir. Buzdolabında 1 saat bekletilir. Dinlenmiş hamur 9 eşit parçaya bölünür. Bu 9 eşit parçanın her biri 4 eşit parçaya bölünür. Elde edilen küçük kareler oklavayla biraz açılıp istediğin içi koyarak üçgen şekli verilir. Üzerine sana yağ ile yağlanıp fırına verilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc88946
Gönderme Tarihi: 04.May.2013
1,993 defa indirildi / yazdırıldı
Ankara Büyükşehir Belediyesi
Belmek Yemek Kitabı
2 adet yumurta
1/2 çay bardağı sıvı yağ
3 çorba kaşığı yoğurt
1 su bardağı su
1/2 paket yaş maya
1/2 paket margarin (eritilecek)
Aldığı kadar un
Üzeri için:
Susam
İç malzeme için:
250 gr peynir
Maydanoz
Yoğurma kabında ılık su ile maya eritilir. Sıvı yağ, yumurta ve yoğurt konularak karıştırılır. Un elenerek bir tatlı kaşığı tuz ile karışıma eklenir. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır. Yapılan hamur, 3 eşit parçaya ayrılır, her parça yufka inceliğinde açılır. Yufka, eritilmiş margarin ile yağlanarak gözleme gibi katlanır (3 yufka da aynı şekilde yapılır). Sonra gözlemeler üst üste konularak dolapta 15-20 dakika bekletilir. Üçü beraber merdane ile bıçak sırtı kalınlığında açılır. Kare şeklinde kesilir. İç malzemesi konularak üçgen katlanır. Üzerine yumurta sarısı sürülerek susam serpilir. 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.