|
Margarita Pizza (İtalya) |
|
necmiyeturk
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.04.2006
Mesajlar: 70 Şehir: Dikmen/Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc6186
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2006
3,796 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 ölçü pizza hamuru
500 gr. olgun domates
2-3 adet taze fesleğen yaprağı
yeterince kaşar peyniri
zeytinyağı
Domateslerin kabukalrını soyup, ufak ufak doğrayın. Pizza tavasını yağladıktan sonra daha önceden hazırlanan pizza hamurunu yarım santim kalınlığında yayın. Üzerine hazırlanan domatesleri serin. Onunda üzerine kaşar dilimleri yerleştirip, bolca zeytinayğı dökün. İnce kıydığınız pesleğenleri serpip, önceden ısıttığınız 180 derece fırında 30 -35 dakika kadar fırınlayıp, servis yapın.
Fotoğraf "sabahtan" tarafından gönderildi. 03.11.2020
|
Pizza Margharita |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc97162
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2014
2,253 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
1 ölçü pizza hamuru
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
3-4 domates
1 diş ezilmiş sarımsak
½ çay kaşığı tuz
170 g mozzarella peyniri
6-7 tane taze fesleğen yaprağı ya da 1 çay kaşığı kuru fesleğen
60 g kadar taze parçalanmış parmesan peyniri
Soyulmuş, çekirdekleri alınmış ve suyu sıkılarak iri parçalar halinde kesilmiş domates 1 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz ve ezilmiş sarımsakla tatlandırılır. Yağlanmış pizza kalıbına hamur yayılır. Hamurun üzeri zeytinyağı ile hafifçe yağlanır. Rendelenmiş ya da çok ince dilimlenmiş mozzarella peyniri üzerine yerleştirilir. Peynirin üzerine de domatesler yerleştirilir. Üzerine bir miktar daha zeytinyağı gezdirilir. Pizza fırınında 250ºC de 8-10 dakika altın sarısı renk alıncaya ve peynirler eriyinceye kadar pişirilir. Fırından alınarak üzerine parmesan ve taze fesleğen yaprağı serpilir. 2-3 dakika daha fırınlanarak servise alınır.
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 27.01.2022
|
Pizza Margarita |
|
muallim
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.11.2016
Mesajlar: 24 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc121254
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2016
1,278 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kg un
30 gr maya
1 kaşık
Yeteri kadar ılık su
Üzeri için:
1/2 kg olgun domates
2 parça mozzarella peyniri
Bol zeytinyağı
1/2 kg un, 30 gr maya, 1 kaşık tuz ve yeteri kadar ılık suyla pizza hamuru hazırlanır. Mozzarella peyniri dilimlenir. Domatesler kabuğu soyulup çekirdekleri çıkarıldıktan sonra küçük küçük doğranır. Pizza hamuru elle 0,5 cm'ye incelinceye kadar açılıp yağa bulanmış pizza tavasına yerleştirilir. Üstüne domates parçaları ve peynir konur. Bol zeytinyağı ile, 180°C'deki kızdırılmış fırına sürülür. 30-35 dakika sonra, hamurun yüzü ve yanları nar gibi kızarınca tava fırından çıkarılır, sıcak sıcak servis yapılır. Arzu edilirse bir tutam mercanköşk ve 1-2 yaprak taze fesleğen de konulabilir.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 26.07.2022
|
Pizza Margherita |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc121255
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2016
1,289 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 buyuk top taze mozzarella (ince dilimlenmis)
2 yemek kasigi pesto sosu
15 tane kadar cherry domates
1/2 kap ve 2 yemek kasigi ilik sut
1/2 yemek kasigi bal
1 cay kasigi tuz
1 yemek kasigi margarin
1 tatli kasigi toz maya
1 ve 1/4 kap ve 2 yemek kasigi un
Tuz
Karabiber
Hamur icin sut, bal, maya, tuz ve margarini karistirin. Unu da azar azar ekleyip karistirin, hamur olusturun. 5 dk. kadar yogurun. Bu islemi elinizle yapacaginiz gibi, ekmek yapma makinenizi ya da stand mixerinizi kullanabilirsiniz.
Hamuru hafif yaglanmis bir kapta uzeri ortulu olarak ilik bir yerde yaklasik bir saat mayalayin. Ben mayalama islemi icin firini hafif isitip kapatiyorum ve hamuru burada mayaliyorum.
Hamuru yaklasik 25 cm. capinda acin, parsomen kagidina koyun. (Yagli kagit olmamali, yagli kagit yuksek sicakliga dayanmiyor, hemen yaniyor) Uzerine pesto sos surun, peynirleri yerlestirin ve domatesleri koyun. Uzerine tuz, karabiber serpistirin.
Firininizi icinde pizza tasi ile birlikte 260 C ye isitin ve pizzayi altindaki kagit ile birlikte tasin uzerine yerlestirin ve yaklasik 10-15 dk. pisirin.
|
Margherita Pizza |
|
pahalı
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.02.2017
Mesajlar: 28 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc124109
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2017
1,019 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamur için:
125 gr. Un
10 gr. Maya
1/4 çay kaşığı Tuz
1 yemek kaşığı Zeytinyağı
7080 ml Su, ılık
Üzeri için:
250 gr. Domates, dilimli
150 gr. Mozzarella, dilimlenmiş
Zeytinyağı
Kekik
Un, maya, tuz, su ve zeytinyağı ile pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Oda sıcaklığında yaklaşık 20 dakika kabarmaya bırakın.
Hamuru tekrar kısa bir süre yoğurun, daha sonra unlanmış tezgahta yuvarlak bir (27-30 cm) hamur açınız, yağlanmış cam kaseye yerleştirin.
Pizza tabanına süzülmüş domatesi sürün, tuz, karabiber ve kekik ilave edin.
Üstüne dilimlenmiş mozzarela peyniri ve domates dilimlerini dizin, zeytinyağı ve kekik serperek fırınlayın.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 26.07.2022
|
Margherita Pizza |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc146804
Gönderme Tarihi: 17.Kas.2019
1,416 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
1 paket kurumaya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 su bardağı ılık su
3 yemek kaşığı zeytinyağı
4,5 su bardağı un
Sosu için:
1 adet büyük boy domates
1 tepeleme yemek kaşığı salça
1 çay bardağı sıcak su
3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytin yağı
1 çay kaşığı kuru fesleğen
Çay kaşığı ucuyla nane
1 çay kaşığı şeker
Tuz
Hamuru güzelce 15-20 dakika boyunca yoğurun. Sakız kıvamında bir hamur elde edin.
Hamur oluşum sürecinde 3/4 yemek kaşığı zeytinyağı, yoğurma işleminde de 3/4 yemek kaşığı zeytinyağı kullanarak yumuşacık bir hamur el edin ve sıcak bir ortamda iki katına çıkana kadar bekletin.
Bu ölçülerle 2 adet orta boy pizza elde edebilirsiniz.
Mayalanan hamurumuzu elimizle güzelce açıp, üzerine tercihinize göre hazırladığımız sosdan sürüyoruz.
Sırasıyla mozzarella peynir, ince dilimlenmiş çeri domateslerimizi dizip, önceden ısıtılmış 200 derece fırına atıyoruz.
Kontrollü bir pişirme sürecinin son 2 veya 3. dakikasında pizzamıza şerit doğradığımız fesleğenlerimizi de serpip, süreyi tamamlıyoruz.
Sıcakken dilimleyip servis yapabilirsiniz.
|
Pizza Margherita |
|
A. Adnan
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.11.2015
Mesajlar: 23 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc153845
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2020
423 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
2,5 su bardağı un
2,5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı ılık su
Yarım tatlı kaşığı kuru maya
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı toz şeker
Sosu için:
4 adet orta boy domates
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kekik
Üzeri için:
250 gram mozzarella
Taze fesleğen
Ilık su, toz şeker ve kuru mayayı küçük bir kapta karıştırıp, 10 dakika kadar bekletin.
Unu yoğurma kabına alıp tuzu ekleyin ve karıştırın.
Mayalı suyu ve zeytinyağını da ilave edip ortadan dışa doğru karıştırarak yoğurun.
Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurduğunuz hamuru streç filmle sararak 30 dakika kadar mayalandırın.
Bu esnada sosu için domatesi rendeleyin.
Sos tenceresinde kızdırdığınız zeytinyağına ekleyip 5 dakika kadar pişirin.
Kekiği de ekleyip karıştırın ve soğuması için kenara alın.
Hamuru iki bezeye ayırıp unladığınız tezgahta elinizle çekiştirerek açın.
Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirdiğiniz hamurun üzerine domates sosunu yayın.
Mozzarella?yı rendeleyip pizzaların üzerine bölüştürün.
Fırını 250 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra pizzaları fırına verin.
15 dakika kadar pişirip fırından alın ve üzerine fesleğen yapraklarını serpiştirin.
Birkaç dakika dinlendirip sıcak servis edin.
Not: Adını İtalyada 19. yüzyılın sonlarında tahtta oturan Kraliçe Savoylu Margherita?dan alan ve kırmızı-beyaz-yeşil renkleriyle İtalya?nın sembolü olan Margherita pizza, en temel pizza olarak görülüyor.
|
Margarita Pizza |
|
ebenden12
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.11.2020
Mesajlar: 30 Şehir: Dikmen |
Kısa URL: https://ml.md/lc153867
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2020
318 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 ölçü pizza hamuru
1 ölçü sos
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak
5 domates
1 su bardağı rendelenmiş mozarella peyniri
1 tatlı kaşığı balzamik sirke
3/4 su bardağı kıyılmış fesleğen
Tuz
Karabiber
Domatesleri yıkayıp ince dilimleyin. Üzerine sirke, zeytinyağı, rendelenmiş sarımsak, tuz ve karabiberi ekleyip harmanlayın. Hamuru yuvarlak açıp yağlı kağıt üzerine alın. Sosu üzerine sürün. Mozarella peynirini üzerine yayın. Domatesli karışımı da üzerine sürüp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlanmış fırında pişirin. Doğranmış fesleğen serpiştirip sıcak servis yapın.
|
Pizza Margarita |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158736
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2021
267 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.posta.com.tr
Hamur için:
4 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı tuz
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Domatesli sos:
3 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı domates salçası
2 adet domates
Tuz
Karabiber
1 çorba kaşığı fesleğen
Üzerine:
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (orjinalinde mozerella)
1 çay bardağı taze fesleğen
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Domatesli sos için, tereyağında salçayı kavurup küp doğranmış domatesleri ekleyin, birlikte kavurun. 1 çay bardağı su koyup karıştırarak 15 dakika pişirin.
Ilık suda maya ve toz şekeri karıştırın. Hacmi iki katına çıkana kadar bekleyin. Diğer hamur malzemeleriyle mayayı karıştırarak yoğurun, elastik bir hamur hazırlayın ve oda ısısında bir saat dinlendirin. Unlanmış tezgahta, hamurunuzu parmak kalınlığında açın. Yağlanmış fırın tepsisine hamurunuzu yerleştirin. Üzerine domates sosunuzu sürün, 180 derecede ısıtılmış fırında, 15 dakika pişirin. Peyniri serpip eriyene kadar tekrar fırınlayın. Dilimleyerek servis yapın.
|
Pizza Margherita |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc178119
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2024
134 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
Hamuru için:
2.5 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım tatlı kaşığı bal
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı tuz
Sosu için:
1 tatlı kaşığı domates salçası
3 adet domates
1 tatlı kaşığı acı sos
1 diş sarımsak
2 dal kekik
1 yemek kaşığı su
Üzeri için:
100 gram rokfor peyniri
150 gram mozzarella peyniri
100 gram kaşar peyniri
80 gram parmesan peyniri
Öncelikle pizza hamuru için kuru maya, bal ve suyu koyup pizza hamurunu karıştırın. Mayanın aktifleşmesi için 10 dakika bekleyin. Un ve tuzu eleyerek yoğurma kabına alın. Unun ortasını çukur şeklinde açın. Bu kısma mayalı karışımı ve zeytinyağını ekleyin. Unu ortadan dışa doğru olacak şekilde karıştırın. Kıvam almaya başladığında ele yapışmayacak bir hamur elde edin. Hamur kabının üzerini streç film ile örterek dinlendirin. Sos için, rendelenmiş domates ve sarımsağı kavurun. Üzerine acı sos, taze kekik dalları, domates salçası ve çok az su ekleyerek birkaç dakika daha pişirin. Hazırladığınız sosu ocaktan alarak soğuması için kenarda bekletin. Mayalanan pizza hamurunu 3 eşit parçaya ayırın. Unlanmış mutfak tezgahında bezeleri elinizle yuvarlak olacak şekilde açın. Fırın tepsisinin tabanını yağlayın veya yağlı kağıt serin. Açtığınız hamurları tepsilere yerleştirin. Pizzaların üzerine önce rendelenmiş mozzarella peyniri, ardından ufalanmış rokfor peyniri, daha sonra rendelenmiş parmesan ve rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin. Dilerseniz, pizzayı dörde bölerek her parçasına tek peynir de kullanabilirsiniz. Hazırladığınız pizzaları önceden ısıtılmış 250 dereceli fırında 15-20 dakika kadar pişirin.
|
|