Kısa URL: https://ml.md/lc156950
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2021
375 defa indirildi / yazdırıldı
3 dilim et
1 adet orta boy soğan
1 diş sarımsak
Süt (etlerin üzerini örtecek kadar)
1 yemek kaşığı sirke
İsteğe göre soya sosu
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Kekik
Eti marine etmenin amacı yumuşatmaktır. Bu işlem etin kolay pişmesini ve daha lezzetli olmasını sağlar.
3 dilim eti marine etmek için güzelce yıkayın.
Eti yayarak bir tencereye koyun.
Üzerine süt, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı sirke ekleyin.
Daha sonra ince kıyılmış soğan, sarımsak, istediğiniz baharatlardan da ekleyerek bu karışımı ete iyice yedirin.
Tencerenin kapağını kapatıp en az 2 saat en çok 1 gün dinlendirin.
Not: Bu sosla hazırladığınız karışıma marine denir. Et bu sos içinde 2 ila 24 saat arasında dinlendirilir. Marine işlemi kesinlikle buzdolabında yapılmalıdır. Hazırladığınız etleri kızartabilir, fırına verebilir ya da yapacağınız bir yemek de kullanabilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc49855
Gönderme Tarihi: 03.Nis.2010
1,768 defa indirildi / yazdırıldı
180 gr. dana filetosu
150 gr. kuzu sırtı
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı dövülmüş nane
2 tatlı kaşığı mercanköşk
2 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı adaçayı
Kuzu sırtının kemiklerini çıkartıp dümdüz bir masaya yatırın. Ortasına dana eti filesini koyun. Baharat karışımını üzerine serptikten sonra etleri yuvarlayın ve bağlayın. Sonra 3-4 gün zeytinyağı içinde yatırın ve bekletin. Izgarada pişirdikten sonra yanında parmak patates ve haşlanmış sebze ile servis yapın.