200 gram şeker
520 gram un
2 adet yumurta
55 gram tereyağı
2 çorba kaşığı bal
1 paket kabartma tozu
Kondanse süt için:
1200 mililitre süt (yağlı)
200 gram şeker
Krema için:
300 gram yoğunlaştırılmış süt
3 adet yumurta
2 çorba kaşığı bal
55 gram tereyağı
Süslemek için:
400 gram fındık içi
Kekin hazırlığını yapmak için yumurta ve şekeri iyice çırpın.
Tereyağını direkt ısı görmeden eritin.
Eriyen tereyağının içine kuru malzemeleri ilave edin ve karıştırın.
Homojen kıvama gelen karışımı narince yumurtalı karışıma ilave edin.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
Yaklaşık 1,5 kepçe hamurdan dökerek eşit ve ince bir tabaka halinde yayın.
Önceden ısıtılmış 165 derecelik fırında 5-6 dakika pişirin.
Bu işlemi kek hamuru bitene kadar tekrarlayın.
Kondanse sütü hazırlayın.
Kremayı hazırlamak için tereyağını eritip, soğutun.
Tereyağı dışındaki malzemeleri geniş bir kabın içerisinde çırpın.
En son tereyağını ekleyip çırpmaya devam edin.
Kıvam alması için buzdolabında bekletin.
Ayrı ayrı hazırladığınız pasta kekinin ilk katını ince bir tabaka krema ile kaplayın ve üzerine ince çekilmiş fındık ilave ederek diğer kata geçin.
Kek katlarınız bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
Pastanızı soğutup dilimledikten sonra servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc186161
Gönderme Tarihi: 15.Arl.2025
25 defa indirildi / yazdırıldı
Hamur için:
3 yemek kaşığı bal
100 gram tereyağı
1 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı karbonat
2 adet yumurta
3 su bardağı un
Kreması için:
1 litre süt
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilin
150 gram tereyağı
Arası ve üzeri için:
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 yemek kaşığı bal (üzeri için)
Küçük bir tencerede bal, tereyağı ve şekeri karıştırarak kısık ateşte eritin.
Şeker eridikten sonra ocaktan alın, karbonat ekleyip karıştırın.
Karışım kabarınca yumurtaları tek tek ekleyin.
Ardından azar azar unu ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
Hamuru 6 eşit parçaya bölün.
Her bir parçayı un serpilmiş zeminde ince açın.
Önceden ısıtılmış 180°C fırında 5-6 dakika kadar, hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
Süt, şeker, un ve nişastayı karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Ocaktan aldıktan sonra vanilin ve tereyağını ekleyip karıştırın.
İlk katı alın, üzerine krema sürün, biraz ceviz serpiştirin.
Aynı işlemi tüm katlar bitene kadar tekrarlayın.
En üst kata krema sürüp kalan cevizleri serpin.
Tatlınızı streç filmle kaplayıp buzdolabında en az 1 gece dinlendirin.
Ertesi gün dilimleyip üzerini bal gezdirerek servis edin.
Marlenkayı soğuk olarak servis edin.