|
MARMELATLAR (GENEL) |
|
neyzen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.10.2006
Mesajlar: 169
|
Kısa URL: https://ml.md/lc8212
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2006
2,347 defa indirildi / yazdırıldı
|
Arzu edilen meyve çiğ olarak süzgüden geçirilir. Bir kiloya bir kilo şeker ilâve edilip orta ateşte su koymadan iyice karıştıra karıştıra kaynatılır. Olup olmadığını anlamak için de, tabağa biraz çıkarılır. Koyuluğu gözden geçirilir. Uygun görülürse bir limon sıkılıp ateşten alınır. Sert meyveden yapılırsa su ile kaynatılır, süzgüden geçirilir, şeker ilâve edilerek pişirilir.
|
Marmelatlar |
|
Hüsran
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.06.2006
Mesajlar: 59 Şehir: Marmara |
Kısa URL: https://ml.md/lc9536
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2006
2,340 defa indirildi / yazdırıldı
|
Marmelat yapma süresini kısaltmak için, düdüklü tencerede, turunçgillerin kabuğu yumuşatılır. Bu işlem normalde 2 saate yakın zaman alır, ama düdüklü tencerede 20 dakikada hazır olur. Elinizdeki tarifleri düdüklü tencereye uyarlamak isterseniz, aynı miktarda şeker ve meyve kullanın, ancak sıvıyı yarı yarıya azaltın; çünkü düdüklü tencerede buharlaşma az olacaktır. Tencerede mutlaka minimum 500 mi su olmasına dikkat edin. Marmelat yaparken daima 2. pozisyonu kullanın.
|
|