|
Marmelatlı Çörek |
|
feri
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.07.2014
Mesajlar: 26 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc100261
Gönderme Tarihi: 26.Tem.2014
1,290 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 su bardağı un
1,5 çay kaşığı kabartma tozu
1 yumurta
1 tutam tuz
50 gr margarin
Yarım çay bardağı süt
1 yemek kaşığı pudra şekeri
4 yemek kaşığı portakal marmelatı
1-2 yemek kaşığı portakal kabuğu şekerlemesi
Un, kabartma tozu ve tuzu bir kapta karıştırıp eleyin.Ortasını havuz gibi açın. Margarini küçük parçalar halinde una ekleyin. Süt ve 1 yumurtayı ilave edip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru hafifçe unlanmış bir zeminde 1,5 cm kalınlığında açın. Çay bardağı ağzıyla yuvarlaklar kesin. Hafifçe yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Çörekler ılındıktan sonra sandviç şeklinde enine ortadan ikiye kesin. Çöreklerin arasına portakal marmelatı sürün. Üzerlerini marmelat ve portakal kabuğu şekerlemesi ile süsleyip servis yapın.
|
Marmelatlı Çörek |
|
onbaşı
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.06.2016
Mesajlar: 26 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc117653
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2016
1,350 defa indirildi / yazdırıldı
|
Dilem Bostancı
150 gram tereyağı
2 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı un
1 bardak hindistancevizi
1 bardak ceviz
1 bardak kayısı marmelatı
Tereyağı, yumurta, pudra şekeri, kabartma tozu, vanilya ve unu geniş bir kapta yoğurarak hamur haline getiriyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak avuç içi büyüklüğünde açıyoruz. Yuvarlak şekilde açtığımız hamurun yarısına enine 3 tane kesik atıyoruz. Diğer tarafta Hindistan cevizi, marmelat ve cevizi karıştırarak açtığımız hamurun çizik atmadığımız tarafına bir tatlı kaşığı kadar koyuyoruz. Hamuru ikiye katlayıp kenarlarını bastırıyoruz. Yağladığımız fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45 dakika pişiriyoruz. Soğuyan çöreklerin üzerine pudra şekeri serperek servis yapıyoruz.
|
|