|
Marmelatlı Düğme Kurabiye |
|
iştah
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.11.2007
Mesajlar: 21 Şehir: Kırklareli |
Kısa URL: https://ml.md/lc19298
Gönderme Tarihi: 15.Kas.2007
2,039 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
1 paket margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 pakkeyt vanilya
1 fiske tuz
Alabildiği kadar un
Üzeri içn:
1 bardak marmelat
Yumuşak margarin ve diğer hamur malzemelerinden kulak memesi kıvamında bir hamur yapılır. Hamurdan cevizden küçük parçalar yuvarlanır. Ortası baş parmakla çukurlaştırılır. Yağlanmış tepsiye dizilir. Oyuklar marmelatla doldurulur. Önceden ısıtılmış 185 derece fırında pembe renkte pişirilir.
|
MARMELATLI DÜĞME KURABİYESİ |
|
PRO
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2009
Mesajlar: 22 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc37399
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2009
2,242 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
½ Bardaktan biraz fazla sana
3.5 Yemek kaşığı pudra şekeri
2 Yumurta
1 Paket vanilya
1 Limon kabuğu rendesi
Marmelat
Yapılışı
Pudra şekeri, sana yağı, vanilya, limon kabuğu rendesi ve 2 yumurtanın sarısını, un ile karıştırarak yoğurun. Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp ortalarını çukurlaştırılarak marmelatı koyun. Üzerine yumurta akını sürülerek pişiriniz.
|
Marmelatlı Düğme Kurabiye |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc98101
Gönderme Tarihi: 09.May.2014
1,771 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket margarin
3 yemek kaşığı pudra şekeri
Yarım paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
1 adet yumurta (sarısı içine beyazı dışına)
Aldığı kadar un
Marmelat haricindeki tüm malzemeyi kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğuruyoralım. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elimizde yuvarlayalım ve parmağımızla ortalarına çukurlar açalım. 175 derecede fırında üzerini çok koyulaştırmadan pişirelim. Soğuduktan sonra servis tabağına almadan istediğimiz marmelatlarla süsleyerek servis yapalım.
Fotoğraf "çok şey bilen adam" tarafından gönderildi. 02.05.2019
|
Marmelatlı Düğme Kurabiyesi |
|
peri bacası
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.05.2014
Mesajlar: 22 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc98126
Gönderme Tarihi: 10.May.2014
1,624 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 adet limon kabuğu rendesi
2 adet yumurta
Bir avuç toz şeker
Bir kase marmelat
Aldığı kadar un
Bir fiske tuz
Oda sıcaklığında yumuşak margarin, pudra şekeri, vanilya, kabartma tozu, limon kabuğu rendesi, 2 yumurtanın sarısı, bir fiske tuz iyice karıştırılır. daha sonra yavaş yavaş un ilave edilir. kulak memesi kıvamını alan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak elde yuvarlatılır ve ortasına parmakla çukur açılır. daha sonra hamurun üst tarafı önce yumurta beyazına sonra şekere batırılır. tepsiye dizilen kurabiyelerin orta çukurlarına marmelat konulur. önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir.
|
Düğme Kurabiye |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc115172
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2016
1,920 defa indirildi / yazdırıldı
|
50 gram un (2 su bardağı)
140 gram tereyağ (soğuk)
70 gram pudra şekeri( 5 yemek kaşığı)
2 adet yumurta (akı ayrılacak)
Limon kabuğu rendesi, çay kaşığının ucuyla saf vanilya,
2 yemek kaşığı koyu marmelat (Kayısı veya Vişne reçeli taneleri)
2 yemek kaşığı şeker
1. Elenmiş unun içine küp küp kestiğiniz tereyağını koyun.
2. Bıçak yardımıyla yağla unu, yağlar görünmeyecek şekilde kıyın.
3. Ortasını açıp, 2 yumurta sarısı, pudra şekeri, limon kabuğu rendesini koyup yoğurun.
4. Hamur toplanmayacak gibi gelebilir, devam edin.
5. Hamuru buzdolabında yarım saat dinlendirdikten sonra cevizden küçük parçalar koparıp yuvarlayın.
6. Küçük parmağınızın ucuyla ortasına bastırın.
7. Çukur taraflarını önce biraz çırpılmış yumurta akına sonra toz şekere batırın.
8. Tepsiye aralıklı yerleştirip, çukurlara çay kaşığıyla marmelat koyup, 175 C de 10-12 dk. pembe renkli pişirin.
9. Fırından çıktıktan sonra marmelatın üstüne biraz yeşil fıstık serpebilirsiniz.
|
Marmelatlı Düğme Kurabiye |
|
nilsu
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.03.2018
Mesajlar: 27 Şehir: Kütahya |
Kısa URL: https://ml.md/lc132690
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2018
898 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Paket muzlu puding
1 yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
100 gr soğuk tereyağı
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzeri için:
İstenilen marmelat veya reçel
Önce yumurta ile tereyağı yoğurma kabına alınıp iyice yoğurulur.
Yumuşayınca diğer malzemeler eklenir hamur toparlanınca da ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanıp ortasının çukurlaşmasını sağlamak için iyice bastırılır.
Tüm hamur bu şekilde bitirilir.
Tepsiye dizilip 180°de 15 dk pişirilir.
İstenirse bu çukurlara birer fındık konulup şeklini koruması sağlanabilir. Kurabiyeler çıkıp soğuyunca marmelat konulup servis yapılır.
|
|