|
Marmelatlı Krep |
|
sevgi tarifleri
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.03.2011
Mesajlar: 68 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc64866
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2011
1,773 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı un
1 tutam tuz
1 su bardağı süt
1 adet limon kabuğunun rendesi
1/2 paket vanilya
2-3 adet yumurta
1/2 su bardağı şeker
1/2 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı margarin
Un ve sütü bir kapta çırpın. Limon kabuğu rendesini, vanilyayı, yumurtaları, tuzu, şekeri ve pudra şekerini ekleyerek özleşene dek çırpın. Yapışmaz yüzeyli tavada yağı eritin ve bir kepçe krep hamurundan dökün, arkalı önlü pişirin. Krepler sıcakken içlerine 1 çorba kaşığı marmelat koyun. Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
|
MARMELATLI KREP |
|
hatiş
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.06.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc37533
Gönderme Tarihi: 20.Haz.2009
2,112 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
250 gr. süt
5 gr. tuz
3 yumurta
135 gr. un
30 gr. tereyağı
1/2 bardak marmelat veya reçel şurubu
Hazırlanışı:
Bir tencereye sütü koyarak kaynatın. Buna tuz ve tereyağını katın. Tencereyi ateşten alarak bir tarafa bırakın. Sonra başka bir tencereye unu koyup ortasını havuz gibi açın. Buraya 3 bütün yumurta, ile yavaş yavaş olmak üzere tereyağlı sütü katın. Bir taraftan da hepsini karıştırın. Boza kıvamında bir hamur yapın. Sonra bir tavanın içini hafifçe yağlayın. Tavayı ateşe oturtarak ısıtın. Sonra da bu tavaya büyük bir yemek kaşığı ile hazırlamış olduğunuz hamurdan dökün ve tavayı hafifçe sallamak suretiyle hamurun tavaya yayılmasını sağlayın. Sonra pide gibi tavaya yayılmış olan bu hamurun önce bir, sonra diğer tarafını yakmadan kızartın ve tabağa alın. Diğer hamurları da aynı şekilde pişirin. Sonra pişen bu hamurların aralarına ve üzerlerine marmelat ya da reçel sürerek servis yapın.
|
Marmelatlı krep |
|
Saide
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.09.2007
Mesajlar: 21
|
Kısa URL: https://ml.md/lc17678
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2007
2,020 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çorba kaşığı pudra şekeri,
2 çorba kaşığı un,
bir tutam tuz,
1,5 su bardağı süt,
3 adet yumurta,
1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu,
1,5 su bardağı vişne marmelatı,
sıvıyağ
Bir tutam tuz, 2 çorba kaşığı un, 1 çorba kaşığı pudra şekerini karıştırın. 1 çay kaşığı limon kabuğunu ilave edin. Yumurtaları da ekleyip karıştırın. Devamlı karıştırıp 1,5 su bardağı soğuk sütü ilave edin. Boza kıvamına gelene kadar çırpmaya devam edin. Tavayı hafifçe yağlayın.
Krep hamurundan 1 kepçe alıp tavaya dökün. Bir tarafı kızarınca diğer tarafınıda kızartın. Tavadan aldığınız krep hamurlarının üzerine hemen marmelat sürün. Üst üste koyun.
Üzerinede marmelatla süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.
|
Marmelatlı krep |
|
damak tadı
Aşçıbaşı
Kayıt: 21.04.2007
Mesajlar: 22 Şehir: Alanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc15780
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2007
2,253 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı un,
1 su bardağı süt,
1 adet rerdelenmiş limon kabuğu,
yarım paket vanilya,
2-3 adet yumurta,
1 tutam tuz,
yarım su bardağı şeker,
yarım su bardağı pudraşekeri,
1 cay kaşığı margarin.
İçine:
Mürdüm eriği marmelatı
Krep içini su bardağı unu ve 1 su bardağı sütü derin bir kaba aktarın. Çırpma teli veya mikserle iyice çırpın. Sonra sırasıyla 1 adet rendelenmiş limon kabuğunu, yarım paket vanilyayı, 2-3 adet yumurtayı, 1 tutam tuzu, yarım su bardağı şekeri ve yarım su bardağı pudra şekerini ekleyin. Malzemeler özleşene dek çırpın. Teflon tavaya 1 çay kaşığı margarini alın. Eridikten sonra 1 kepçe krep hamurundan dökün. Tavayı sallayarak hamurun eşit bir şekilde yayılmasını sağlayın. Arkalı önlü pişirin. Tüm malzeme bitene dek bu işlemi tekrarlayın. Krepler sıcakken herbirinin içine 1 çorba kaşığı mürdüm eriği marmelatı koyun. Üzerine pudra şekeri serperek, servis yapın.
|
Marmelatlı Krep |
|
aleveser
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.06.2007
Mesajlar: 25 Şehir: UŞAK |
Kısa URL: https://ml.md/lc15401
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2007
2,021 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı süt
1,5 çay bardağı un
2 adet yumurta
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı pudra şekeri
1 tutam tuz
arzu edilen marmelat
Krep malzemesi çukur bir kapta iyice çırpılır (Koyu boz kıvamında olaması gerekir, duruma göre un ya da süt ilave edilebilir) Teplon tava çok az yağ ile yağlanır, krep hamurundan bir kepçe tavaya dökülür, yayılması sağlanır, iki yüzü pembe renkete kızartılır, hamur bitene kadar aynı işlem tekrarlanır. Soğuyunca yüzeyine marmelat sürülür ve rulo yapılır.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 28.04.2023
|
|