|
|
Martabak |
|
momento
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.10.2018
Mesajlar: 25 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc137449
Gönderme Tarihi: 05.Ekm.2018
3,564 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.verita.com.tr
1 çay kaşığı Verita Zencefil
1 çay kaşığı Verita Zerdeçal
2 diş Verita Sarımsak
4 yemek kaşığı margarin
1 fincan doğranmış soğan
Yarım çay kaşığı karabiber
3 adet yumurta
2 yumurta
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kişniş otu
2 adet büyük soğan
500 g kıyma
Birkaç dal fesleğen
Hamuru için:
300 g un
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
190 ml su
Hamuru için tüm malzemeleri karıştırıp, yoğurun ve 8-10 parçaya ayırın. Hamurları, zeytinyağı dolu bir kabın içerisinde 1 saat bekletin. Bir yemek kaşığı margarini tavaya koyduktan sonra doğranmış soğan ve dövülmüş sarımsağı yumuşayıncaya kadar kızartın. Kimyon, kişniş otu, zencefil, karabiber ve zerdeçalı ekledikten yarım dakika kadar sonra doğranmış kıymayı içine atın ve karıştırın. Karışımı margarin gezdirilmiş güveç kaplarına paylaştırın. Karışım soğuduktan sonra yumurta ve soğanları ekleyip karıştırın. 180 derecedeki fırında pişirin. Fırından çıkarmadan 2-3 dakika önce fesleğenleri üzerine koyun.
Not: Martabak Endonezya sokak yemeğidir.
|
|
Martabak (Endonezya) Tarifleri Diğer Ülkelerin Yemekleri
|
|