Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Bonbon Tarifleri > MARZİPAN (şekerleme) (2 adet - 108,191 defa bakıldı)

MARZİPAN (şekerleme)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Bonbon Tarifleri
Cezerye Tarifleri
Çıtır Tarifleri
Elma Şekeri Tarifleri
Karamel Tarifleri
Krokan Tarifleri
Lokum Tarifleri
Pralin Tarifleri
Trüf Tarifleri
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


MARZİPAN (şekerleme)

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc62794
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2011
4,560 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr (2 su bardağı) toz şeker
1/2 su bardağından biraz fazla su
kahve kaşığmın ucuyla kabartma tozu
360 gr (2 su bardağı) badem (çekilmiş)
2 yumurtanın akı (hafifçe çırpılmış)
1 kahve kaşığı badem esansı
90 gr (3/4 su bardağı) pudra şekeri

Şekeri ve suyu orta boy bir tencereye koyup, orta ateşte sürekli karıştırarak şekeri eritiniz. Ateşi yükseltip şurubu kaynatınız.
Kabartma tozunu ekleyip şurubu, soğuk suya damlatıldığmda taneleri top halini alana kadar kaynatmaya devam ediniz. Tencereyi ateşten alınız. Şurubu, bir tahta kaşıkla 2-3 dakika çırpınız. Çekilmiş bademleri ekleyip iyice karıştırınız. Önce yumurta aklarını, sonra badem esansını katınız. Pudra şekerini, sürekli çırparak ekleyiniz. Marzipanı soğuk tezgaha döküp iki sofra bıçağıyla bir süre daha karıştırarak (Marzipan ılık ve elle işlenilebilir sertlikte olmalıdır) kullanınız.

Not: Bu marzipan tarifi, özellikle meyve şekerlemelerinin yapımında kullanılır. (Meyveler biçimlendirilirken marzipan sertleşir ve meyveler kırılırsa, marzipanı yeniden ısıtıp, yumuşatmak gerekir.


Marzipan

tadıgüzel
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.02.2012
Mesajlar: 229
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc75206
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2012
4,047 defa indirildi / yazdırıldı




Tuğrul Şavkar

100 ml. su
500 gr. tozşeker
50 gr. glikoz
350 gr. çekilmiş badem
2 adet yumurta sarısı
pudraşekeri

Su, şeker ve glikozu bir tencereye koyun. Bir taşım kaynatarak üzerinde biriken köpüğü alın. Karıştırarak şeker 115°C'ye ulaşıncaya kadar pişirip ateşten alın.
Çekilmiş bademleri tencereye katıp karıştırın. Sürekli karıştırmaya devam ederek yumurta sarılarını ekleyin.
Bu harcı bir mermer tezgâha dökün, alabildiği kadar pudraşekeri ekleyip yoğurarak hamur haline getirin. Elde ettiğiniz marzipan hamurunu bir streç film ile sarıp dilediğiniz zaman kullanın.

Not: Şekerin sıcaklığını, ölçü aygıtları satan dükkânlardan alabileceğiniz bir şeker termometresini kaynayan şekerli karışıma batırarak ölçümleyebilirsiniz.






MARZİPAN (şekerleme) Tarifleri Bonbon Tarifleri



(2 adet MARZİPAN (şekerleme) 108,191 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort