|
Maş Çorbası |
|
Zehra
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.08.2005
Mesajlar: 46 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc5453
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2006
2,366 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı maş
1 çay bardağı pirinç
1 adet kurutulmuş kırmızıbiber
1 adet orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı kırmızıbiber
2 yemek kaşığı kurutulmuş tarhın
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
Maş bir tencere içine konur. Üzerine 6 bardak su eklenerek ağzı kapatılıp kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başladığı zaman maşların dış kabukları yüzüne çıkar. Yüzüne çıkan kabuklar bir kevgir ile alınır. Kalan 6 bardak su üzerine eklenir. Halka halinde doğranmış soğan çorbaya eklenir. Pirinç, salça, kurutulmuş kırmızı biber (Doğranmış) tuz eklenerek pirinçler açılıncaya kadar pişirilir. Diğer tarafta yağ ısıtılır. Soğuyunca kırmızı biber ve tarhın yağa eklenir ve çorbanın üzerine ilave edilir. Çorba servise hazırdır.
|
Maş Çorbası |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc95957
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2014
2,166 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
200 gram maş (cin börülcesi)
150 gram yarma
150 gram yeşil mercimek
150 gram ülübü ( kuru börülce )
Tuz
1,5 litre su
Sosu için:
1 yemek kaşığı salça
1 fincan zeytinyağı
1 çay kaşığı toz biber
1 baş kuru soğan
Maş, yarma, ülübü ( kuru börülce ), yeşil mercimek birbirine karıştırılarak yıkanır.
Su ve maş karışımı tencereye koyulur ve kaynatılarak kısık ateşte 30-40 dakika haşlamaya bırakılır.
Haşlandıktan sonra çıkan maş kabukları süzgeç yardımıyla alınır. Maş süzülmez.
Bir tavada soğan yağ ile kavrulur. Salça, tuz ve kırmızı biber eklenerek biraz daha kavrulur.
Haşlanmış maşın üzerine yaptığımız salça sosu dökülür. 15 dakika daha kaynatılır ve ocaktan indirilir.
10 dakika kadar dinlendirilerek sıcak servis edilir.
|
Maş Çorbası |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc105742
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2015
1,604 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı maş
1 çay bardağı tel şehriye
1 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
Çorba tenceresine sıvıyağı ve doğranmış soğanı ve yağı koyup biraz kavurarak öldürelim. İçine salçaları ekleyip biraz daha sotelemeye devam edelim. İçine küp doğranmış havuç ve maş ekleyip 6 su bardağı kaynar su ekleyip pişmeye bırakalım. İyice pişen maş ve havuçların içine şehriyeyi, tuz ve baharatları ekleyip 5 dakika daha kaynatıp altını kapatalım. Sıcak servis yapalım.
|
Maş Çorbası |
|
alemin kralı
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.03.2020
Mesajlar: 23 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc149576
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2020
469 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 kahve fincanı maş fasulyesi
1 kahve fincanı pirinç
1 adet kuru soğan
1,5 tatlı kaşığı domates salçası
1,5 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
1,5 tatlı kasığı tuz
1,5 litre sıcak su
2 yemek kaşığı tarhun otu
Sosu için:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım tatlı kaşığı kırmızı biber
Fasulyeleri yeşil suyunu salana kadar haşlayıp süzün.
Bu esnada kuru soğanı piyazlık doğrayın.
Fasulyeleri, soğanlar, pirinci, salçaları ve tuzu tencereye alıp üzerine suyu da ekleyin.
Tüm malzemeyi kıvam alana dek 35 dakika kadar pişirin.
Pişen çorbaya tarhunu ekleyip karıştırın.
Zeytinyağı ve tereyağını bir tavada kızdırın.
İçine kırmızı biberi ekleyip bir iki kez çevirdikten sonra çorbanın üzerine ekleyip karıştırın.
Limon suyuyla sıcak servis edin.
|
Maş Fasulyeli Çorba |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc53518
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2020
3,387 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.miele.com.tr
2 yemek kaşığı maş fasulyesi
1 yemek kaşığı aşurelik buğday
2 yemek kaşığı bulgur
1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
4 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 kapya biber
1 orta boy kuru soğan
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Süslemek için dereotu
Kuru şoğanı ve kapya biberi ince ince kıyın ve az zeytinyağında salça ile beraber kavurun.
Tüm bakliyatı ve et suyunu ekleyin ve kısık ateşte kaynamaya bırakın.
Buğday yumuşadığında yüm malzemeleriniz pişmiş demektir.
Dereotu ve ince kıyılmış kapya biber ile servis edin.
|
|