|
|
Mayalı Elmalı Puflar |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169329
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2022
205 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
4,5 - 5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
100 g eritilmiş tereyağı veya margarin
0,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ılık süt
0,5 su bardağı ılık su
1 yumurta
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Dolgu:
4 adet küp şeklinde doğranmış kırmızı elma
3 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı toz tarçın
1 su bardağı iri kırılmış ceviz
1 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
Üzeri için:
1 - 2 tatlı kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 çay kaşığı toz tarçın
Unu eleyip mayayı ilave edin ve kaşık ile iyice karıştırın. Üzerine eritilmiş tereyağı veya margarin, toz şeker, süt, su, yumurta ve şekerli vanilini ilave edip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-45 dakika bekletin.
Elma ve toz şekeri bir tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta arada karıştırarak suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp tarçın, ceviz ve üzümleri ilave edin, karıştırın ve soğumaya bırakın.
Fırın tepsisini yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun ve 4 eşit parçaya bölün. İlk parçayı hafif unlanmış tezgahta 25x30 cm boyutlarında açın. 6 adet dikdörtgen hamur elde edecek şekilde bıçak ile kesin. Kestiğiniz hamurlardan birini alın, bir yarısına elmalı dolgu koyun ve boş kalan tarafını kaldırıp katlayarak diğer yarının üzerine kapatın. Kenar kısımları eliniz ile bastırarak yapıştırın. Diğer hamurları da aynı şekilde doldurun. Kalan 3 hamuru da aynı şekilde hazırlayın, fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarıp 5 dakika bekletin. Üzerlerine pudra şekeri ve tarçın serpin. Soğutup servis yapın.
|
Mayalı Elmalar |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169328
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2022
192 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
2 - 2,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
0,5 çay bardağı toz şeker
1 yumurta
50 g oda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağı ılık süt
Dolgu:
2 adet elma
2 yemek kaşığı toz şeker
0,5 çay kaşığı toz tarçın
0,5 çay bardağı iri kırılmış ceviz
Üzeri için:
8 adet elma sapı
1 yemek kaşığı süt
Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine maya poşetini boşaltın ve kaşık ile karıştırın. Toz şeker, yumurta, tereyağı ve ılık sütü ekleyip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp 40-50 dakika bekletin.
Elmaları soyup küp şeklinde kesin. Toz şeker ile birlikte kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra tarçın ve cevizi ilave edin ve karıştırın.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Hamuru kısa bir süre yoğurun ve hafif unlanmış tezgaha alın. 8 eşit parçaya bölün, her birini elinizle açıp ortalarına elmalı karışım koyun. Kenarlarını toplayarak birleştirin ve top şeklinde kapatın. Birleştirdiğiniz kısımlar alta gelecek şekilde tepsiye sıralayın. Hamurların tam ortalarına parmağınız ile bastırarak çukurlar oluşturun. Çukur kısımlara elma saplarını batırın. Hamurların üzerine süt sürün, 20 dakika bekletin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Fırından çıkarıp soğutun. Arzuya göre Antep fıstığı ile elmalara yaprak yaparak servis yapın.
|
Mayalı Elmalı Çörek |
|
Bahariye
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.03.2006
Mesajlar: 89 Şehir: Kadikoy |
Kısa URL: https://ml.md/lc1422
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2006
3,729 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı un
Dörtte bir büyük paket margarin (65 gr.)
2 yumurta (1 yumurta, 1 yumurta akı hamura, 1 yumurta sarısı üzerine)
Yarım çay bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 çay bardağı pudra şeker
Elmalı Harç:
2 elma
1 çorba kaşığı çekirdeksiz kuru üzüm
1 tatlı kaşığı tarçın
Elmalar yıkanıp dört parçaya kesilir. Ortaları çıkarılıp soyulur. Küçük küçük doğranır. Yıkanmış üzüm, tarçın ilave edilip 8 kümeye ayrılır.
Tencerede ılık süt içinde maya eritilir. Pudra şeker, 1 bütün yumurta, 1 yumurta akı ve margarin konup karıştırılır.
Elenmiş 2 bardak un ile ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır. Üzeri örtülerek ılık bir yerde iki misli kabarıncaya kadar mayalandırılır.
Hafif unlanarak merdane ile 3 mm. açılıp 8 parçaya kesilir. Üçgen parçaların alt kısmına elmalı harç konur. Yan kısımlar ortaya doğru kıvrıldıktan sonra sarılır. Tepsiye dizilir.
15 dakika kadar daha mayalandırılır. Üzerine yumurta sarısı sürülüp fırında Pişirilir.
Fotoğraf "küçükkız" tarafından gönderildi. 24.04.2017
|
|
Mayalı Elmalı Çörek Tarifleri Açma Tarifleri
|
|