|
Mayalı hamurlarda en fazla yapılan hatalar |
 |
Rana İlden
Aşçıbaşı

Kayıt: 30.05.2007
Mesajlar: 29 Şehir: Kayseri |
Kısa URL: https://ml.md/lc14972
Gönderme Tarihi: 30.May.2007
2,294 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamurun yeterli derecede mayalanmayışı, bekletilmeden hamurun fırına verilmesi, fırının çok sıcak olması, fırında fazla bekletilerek kurutulmasıdır.
|
Mayalı Hamurlarda Sıcak Su Kullanımı |
 |
Saadet
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc95593
Gönderme Tarihi: 03.Şub.2014
1,584 defa indirildi / yazdırıldı
|
Pastacılık sektöründe uzun yıllardan beri kullanılan yanlış yöntemlerden bir tanesi de mayalı hamurların çabuk mayalanması için kullanılan sıcak sudur. Sıcak su, hamur yoğrulurken unun yapısını bozar, yeterli elastikiyet sağlanamaz ve hamurlar zayıf olmasına yol açar. Hamurlarınızda soğuk su kullanmaya özen gösteriniz. Yaz aylarında hamura buz ilave edebilirsiniz. Yağlı hamur diye adlandırdığımız hamurlarda hamur içine koyduğunuz yağın soğuk olmasına dikkat ediniz.
|
|