|
Mayalı Poğaça |
|
Yurdal
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.12.2011
Mesajlar: 61 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc76227
Gönderme Tarihi: 30.May.2012
1,585 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket paket yaş maya
5 su bardağı un
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 adet yumurta beyazı
1 çay bardağı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
1 su bardağı su
2 Yemek Kaşığı Sana Hamurişi
BİR KABA DÖKÜLEN UNUN ORTASI AÇILIR. BÜTÜN MALZEME İLAVE EDİLİP, ELE YAPIŞMAYAN BİR HAMUR HALİNE GELİNCEYE KADAR YOĞRULUR. UN AZ GELİRSE BİRAZ DAHA İLAVE EDİLEBİLİR. VE HAMUR MAYALANMAYA BIRAKILIR. MAYALANAN HAMURDAN İSTENİLEN BÜYÜKLÜKTE PARÇALAR KOPARILIP, İÇİNE PEYNİR İLAVE EDİLİR. KAPATILDIKTAN SONRA ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜLÜR VE 200 DERECELİK FIRINDA PİŞİRİLİR.
|
Mayalı Poğaça |
|
sedan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.04.2008
Mesajlar: 112 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc78553
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2012
1,542 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 Gr Sana Klasik
2 Adet yumurta
1 Avuç susam
1 Kase lor peyniri
1 Tatlı Kaşığı tuz
1 Paket kuru maya
3 Çay Fincanı un
1 Çay Bardağı süt
1 Tatlı Kaşığı şeker
1 Küçük Kase dereotu
Karıştırma kabına unu alalım, üzerine yumurtaları kıralım, sütü ilave edelim. Sonra sırası ile mayayı, tuzu şekeri ve margarini ilave edelim. Yoğurarak kıvama getirelim, bir süre dinlenmeye bırakalım. Biz bu arada iç malzemesini hazırlayalım. Lor peyniri bir kaba alalım üzerine ince kıyılmış dereotunu ilave edip karıştırın. Kıvama gelen hamuru, 18 adet bezelere ayıralım, el yardımı ile bezeleri açalım ortasına dereotlu lordan koyalım, üste doğru kapatalım. Yağlanmış fırın tepsisine dizelim, üzerine yumurta sarısı sürelim, susam serpelim yarım saat mayalanmaya bırakalım 180 derecelik ısıda pişirelim.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 13.05.2024
|
Mayalı Poğaça |
|
Sezer Ünver
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.10.2007
Mesajlar: 112 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc80534
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2012
1,417 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 Gr Sana Klasik
2 Yemek Kaşığı toz şeker
200 gr çökelek
1 Paket yaş maya
5 Su Bardağı un
1 Tatlı Kaşığı tuz
2 Adet yumurta
1 Su Bardağı süt
Bir kaba unu koyup ortasına yaş mayayı koyun ve üzerine sütü dökün. Bir yumurta, tuz, şeker ve yağı koyup iyice yoğurun. Hamurun üzerine nemli bir bez örtüp yarım saat bekletin. Başaka bir kaba çökelek ve doğranmı maydanozları koyup karıştırın. Mayalanan hamurdan bezeler alıp açın ve içine peynir ve maydanoz koyup kapatın. Üzerine bir yumurtanın sarısını sürüp 200 dereceye ısıtılmış fırında pişirin.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 13.05.2024
|
|